Saturday, June 19, 2010

Tajuk Karangan Hari Ini ialah Ayah Saya..

Esok, 20 Jun! Hari Bapa Sedunia kan? Bapak Ayam tak termasuk oke! hummphh!! So, sebelum esok, saya nak wish dulu kat Ayah saya, Selamat Hari Bapa ayahku!!muaah!! muaahh! mummy sila jangan jeles!! yeeyyy!! Rupenye ayah dah jadi bapa lebih 21 tahun..tahniah-tahniah!! Dah lama jugak ye bergelar bapa nie..hurm, agak-agak dah boleh dapat award BAPA MITHALI tak? Kalaulah ayah saya ada blog, mesti dia terharu kan??? haha..



Ayah saya hensem..tak caye tengok kad pengenalan dia, smart btol..cam tak percaye tue ayah saya! ahaakss! Ayah ada janggut sikit, tue yang buat orang terpikat tue..auuww!! Nak buat review sikitlah tentang ayah saya nie..nak bagi hadiah tgh pokai, scholarship tak masuk lagi..maybe dekat sini bolehlah coret-coret sikit tentang beliau..Nama ayah Mat Saleh..sepatutnya nenek saya nak namakan Ahmad Saleh, entah camne nurse tak dgr "Ah" tu, so tinggal "Mat" je..lawak2x~ terus jadi omputih secara tak langsung!!

Ayah saya lahir 14 februari 1962, so dah 48 tahun sekarang nie..still bergetah lagi youuuu..weeehuuu~ haha..matilah kalau dia baca nie!! ayah saya keje dekat Sime Darby, position dia research executive..dah lama ayah saya keje situ, sejak umur die 22 tahun..Selalu tengok ayah saya lakar-lakar pelan, cam best je! teringin jugak nak jadi cam ayah, tapi ayah saya tak bagi..kenapa? sebab ayah nak saya jadi Ustazah..ngeee~okelah..ayah selalu takde kat rumah sebab ayah selalu outstation..seminggu, 2 minggu, tak balik..huk3~

Perwatakan ayah pulak, sangat tegas!! tapi still boleh gurau-gurau lagilah..ayah sgt manjakan fahmi, adik yang bongsu..selalu kalau balik kerja, mesti ayah sakat si fahmi tue..ayah saya ni jenis yang alim lagi warak..pengikut Nik Aziz lah katekan..oppss!! haha..sekarang ni ayah dah jadi nazir masjid kat tempat saya..so, kira top lah ayah saya nie..wow!! haha..kalau makcik-makcik,pakcik-pakcik ade masalah bab agama, vroooommm zaaaasssss terus refer kat ayah..saya suke tgk ayah saya explain bab agama..sgt jelas..kalah ustaz saya..hehe..

Paling bertuah sekali, wanita dalam gambar di bawah:



Isteri beliau..bukan yang tudung hitam oke, yang tudung cream..hehe..yang tudung hitam tue mmg suke menempel dekat mane2x jer..haha..whateverlah kan? Sama tak muka kami? Yela, kate ibu dan anak, mestilah ade iras-iras sikit..mesti ayah saya bangga ade isteri yang baik, solehah..anak die je tak solehah..hoho~

Kami adik beradik jugak bangga ada ayah dalam hidup kami!!!



S.A.Y.A.N.G A.W.A.K S.A.N.G.A.T!!!

eh..salah!

S.A.Y.A.N.G A.Y.A.H S.A.N.G.A.T!!!!

Dear my lovely father;
1. Hopefully ayah alwiz happy dikelilingi kami anak-anak ayah..
2. Semoga Allah memberkati ayah dan pekerjaan yang ayah buat..
3. Thanx a lot coz jadi ayah yang sgt baik!! You are wonderful!!

pssstt: Ayah nak duit raya boleh?? hehe..

with love..Berys~

12 comments:

Hunny Maldini said...

mak ayah kamu still nmpk muda:)
hehehehe

B.E.R.Y.S said...

hunny:tengoklah anak die, mudekan?
haha..takdelah, maybe sbb saya anak sulung kott..=)

sy budak darjah 5:) said...

hensem ayah awk..hehe
like father like daughter la kan..
cantek:)

B.E.R.Y.S said...

haha..well!! tgk anak lah kan??
kah3..tettt~ prasan pulak..

neway, thanx for the compliment!! ;p

@yuE said...

uih..nasib bgtaw esok hari bapa...=p klu tak dah lupa dah..huhu

B.E.R.Y.S said...

ayue: hoh!! berterima kasihlah kat saya ye..haha..slmt ahri ibu ayu!! hhaha..tetibe plak..padahal belum kawen kan?? slmt meng"wish" fathers day kat bapa kamu oke..daa..~

B.E.R.Y.S said...

ayue: opppss, typo!!
hari ibu!! haha..bukan ahri..woo!!

Hapiz Rahman said...

ayah ko smart dan gagah lagi.. :)

B.E.R.Y.S said...

hapiz: ahaakkssss!! tengoklah anaknye gagah juge..lallalaa..~

yahaya said...

alhamdulillah,berbahagia lah kalau dapat ayah dan ibu yang baik...

B.E.R.Y.S said...

alhamdulillah..amin..~

Hazeaf Zuriaf said...

rindu ayah ngan bonda :)