Nurul Sayang Kamu: mAne saTu nie??

mAne saTu nie??

**Doktor vs Perempuan balik haji.

Time kecik2x dulu cita-cita saya nak jadi doktor..Ingat lagi time pakaian beragam sekolah tadika dulu..sy ckp kat mak nak pakai baju doktor..hehe..tapi nak taw tak saya pakai baju ape?? sangat2x menyimpang..hehehe..jangan kan baju doktor..baju doktor gigi pun bukan..doktor haiwan lagila..hahaha..sy pakai baju perempuan nak pergi haji..hahahaha..taw tak camne?? sy pakai jubah, pastu handbag, pastu pakai tudung labuh, pastu ade cam lilit2x atas kepala..tak tawlah ape bendanyer.. alaa..yg macam pak arab selalu pakai tue..

motif sy pakai camtue?? sebabnye time tu arwah nenek saya baru je balik haji..mmg lengkap siap pakej lagi..hohohoh0..dan yang menarik sekali..budak lelaki yang sy minat time tue pulak pakai baju orang lelaki pergi haji..hahahahhahahhahaa..!!! masyukk!! mmg jodoh kuatla time tue..eeeii..comel je bile teringat balik..best!!

** Engineer vs ayah.


Pastu bile dah besar sikit..sy tukar cita-cita nak jadi engineer..time tue tak taw lagi keje engineer sebenar2xnyer camne..yg sy taw time tue lukis-lukis pelan pastu g tapak binaan camtue lah lebih kurang..sy selalu pinjam topi keselamatan ayah saya..sy cakap nak jadi macam ayah!! pastu ayah sy ckp..tak payahla jadi mcm ayah..ayah suruh saya jadi ustazah..see?? jadi ustazah harapan ayah saya bile sy besar..aminn..tapi sy nie budak nakal..~

**Interior designer vs casa impian.

Sy minat melukis time sekolah dulu..suke lukis susunan perabot dalam rumah..cita-cita time sekolah menengah bertukar lagi..kali nie lebih stylo sikit..nak jadi interior designer..wahh!! cita-cita paling best setakat nie..gara-gara tgk cite casa impian lah nie..minat sgt!! nak jadi cam eric..=) hias2x rumah..chantek!! cita-cita nie masih sy pendam sampai sekarang..tapi disebabkan sy tak ambil subjek seni..cikgu cakap tak boleh nak jadi interior designer..time tue sy nie anak murid yg taat..dengar & ikut jer semua cikgu ckp..ngee~ smpi sekarang pun still lukis map untuk bilik saya..map tentang susunan perabot yg sy nak letak dlm bilik..tak caye?? meh dtg bilik sy!!

** Usahawan vs Bisnes Study UKM.

At last..sy dah nmpk..kat mane haluan sy sebenarnye..yippii!! bile dah besar gajah nie..barulah sy tahu makna cita-cita sebenar..tak semestinya sy tak boleh jadi ape yg sy nak jadi time kecik2x dulu..nak jadi Dr. boleh..amek je phd..haha..nak jadi engineer pun boleh jgk..Dr.Ir..hoohoo~ Nak jadi interior designer pun boleh..sy boleh apply semua sekali menjadi satu..iaitu Business..Bisnes kan ade mcm2x..buka firma kejuruteraan, bisnes tue..buka khidmat interior design, bisnes jugak! hurmm..see?? sungguh luas rupenye ilmu nih!! so..bile dah further my study in bisnes..sy dah taw dah ape yg sy nak jadi satu hari nanti..Insyaallah..aminnn..~

P/S: cita-cita korang mesti banyak kan???

3 ORANG KRITIK:

mizzbutterfly said...

kite blh jadi mcm2 sebenarnye dalm satu mase yg same..rite now ko seorg pelajar dan penulis blogger...hebat kan...opps terlupe..seorg jaksa juag.. pekerjaan jugaak kan..teruskan berdoa untuk mudahkan segala laluan..amin...

cahayabintang said...

hohoo..besau gedabaq ka??ngee~
btw,doesnt mean kite kerja dlm bidang yg kite amek skrg nih..all dat depends on our effort,talent and rezki yg Dia da tetapkan utk kite...

B.E.R.Y.S said...

mizbutterfly: wah2x!! byk jgk upenyer keje aku..baguslah..leh jd s/u aku nih!! hehee =)

dalila: besaq jugaklah dari dulu..hehe..cara mu cakap cam ada gaya2x pakar motivasi lah!! haha