Nurul Sayang Kamu: Awas! Jangan tiru gaya dua orang budak botak ini puase..heee :)

Awas! Jangan tiru gaya dua orang budak botak ini puase..heee :)

Salam dearies semua!! Sudah selamat berterawikh kah? atau korang-korang cengkelat? sape cengkelat memang nak kene! Esok 1 Ramadhan 1431H..kejap je kan? pejam celik pejam celik dah puase..yang tak bestttnyee esok tak cutii..huuuu~ ingat nak balik rumah celebrate puase dengan emak dan ayah! rase sayu lah pulak hati nie..isk isk isk T_T.. tapi takpelah, tadi sudah jumpa mereka! hepi! emak dan ayah datang membawa stok untuk bersahur..*saya yang suruh diorang datang, rindulah konon..padahal nak makanan! jahat! jahat!*


Dah lama rasenye tak ngadap tv sama-sama dengan adik-adik dekat rumah dengar pengumuman puase..so, betul ke esok puase? (^.^) *untuk makluman korang , saya baru je tahu buat smiley (^.^)..haha..so, jangan muak kalau banyak smiley nie (^.^) dalam entry kali nih..heh! jakun gila! semua orang dah lame tahu tapi saya baru tahu tadi..*


Bagi surirumah-surirumah sekalian..tak kisah yang baru jadi surirumah atau yang dah lame..mesti peningkan nak buat menu ape untuk berbuka?? ke cik puan sekalian serbu bazar ramadhan jer? emak saya cakap, kalau nak compare memasak lauk dengan membeli lauk, kos lepas bagi membeli lauk adalah lebih rendah daripada memasak..


Yela, kalau memasak kos bahan+kos minyak kereta/motor+kos buruh..haaaa!! membazir jer! haha *padahal pemalas!* isshh,isshh,isshh!! tak kisah lah kan, ikut kehendak masing-masing..yang penting makanan tue kalau beli janganlah banyak-banyak, beli drumstick sampai 30, 40 ketul cam citer upin ipin nie..sampai terbang-terbang ayam tue di awangan..heeee..sapelah nak makan kann?.. ;p


video


okelah, ape pun saya nak ucapkan Salam Ramadhan Al-Mubarak kepada semua yang mengenali diri ini..ececehh! (*_*) buat emak dan ayah, adik-adik yang kat rumah tue, sahur dan buka nanti ingat-ingatlah kakak kat sini..huk3!! sediihhhh..nak balikkkk!!


p/s: next week saya mahu shopping baju raya! hoho..emak sudah janji! tema tahun nie silver! haha..itu tema wedding saya nanti..emak dah curik tema tue untuk raya tahun nie..heeee..whateverlah kan?? (^.^) korang punye tema raya tahun nie ape? :)

oke, mahu study! jumpa next entry! bye! salam..

With love,,, Berys~

28 ORANG KRITIK:

Si jahat jr said...
This comment has been removed by a blog administrator.
B.E.R.Y.S said...

sijahat memang jahat siapakah!! haiisshh! mane boleh sharee....

smiley tue perli ke hape? haiihh!

Hamli Sanai said...

Huhu, upin ipin yg best~~

B.E.R.Y.S said...

hamli: upin ipin si botakkkk! best lah jugak..heeee.. :)

LiFe KaMi said...

mmg best ler upin dan ipin,klakar.. Selamat berpuasa dr kami untuk anda sekeluarga..semoga kita dapat menunaikan ibadah puasa dgn sempurna..

Anonymous said...

Selamat berpuasa!

B.E.R.Y.S said...

life kami: thanx! selamat berpuase juge.. :)

anon: ye selamat berpuase!

temulawak said...

bloggarista sahur pe tadi?

B.E.R.Y.S said...

temulawak: hye hye!! menu sahur saya susu segar campur cornflakes! :) nyum nyum!

temulawak said...

sodap..tak ajak pon

Anonymous said...

jangan ponteng pose!! (^..^)

B.E.R.Y.S said...

temulawak: camne nak ajak, kenal pun tidak?? temulawak nie mesti putih orangnye..heeee.. :) umpama susu segar yang saya minum sahur tadi..haha ;p

anon: tak ponteng! janji! (*_*)

kodok hijau the ghost writer said...

ext week saya mahu shopping baju raya! hoho..emak sudah janji!..cits beli sebndirilah ptptn dapat asyik nak makan jer hahahaha

B.E.R.Y.S said...

kodok: ehhh!! mane dapat ptptn..huuuuu..duit sendiri je cukup2x makan ni haaa,,,, kodok sile jelessss sekaranggg!!

mizzbutterfly said...

silver jugak ke..? aduhai..same la kite..

B.E.R.Y.S said...

mizbutterfly: oke! mari kita bergabung wat team boria..hahhahha :)

HonEyBuNNy said...

salam ramadhan...stdy2..heheh

B.E.R.Y.S said...

kak ila: hehhee..studylah nie..study belogggg!! :)

ayaa alyy said...

happy ramadhan too dear ;)
jgn ponteng puasaaa taww :P

B.E.R.Y.S said...

ayaa: heeee..thanx!! mari besame2x tidak pontenngg... :)

Si jahat jr said...
This comment has been removed by a blog administrator.
B.E.R.Y.S said...

delete sebab anda gunakan link blog saya! haaiiiissshh!

bazar said...

mari2 ramaikan bazar ramadhan

Si jahat jr said...

oke tak pakai dah. *promo belogg awk jew

B.E.R.Y.S said...

bazar: jom ke bazar!!

si jahat: kamuu memang jahat!!! grrrrr..!! thanxlah promote!

Anonymous said...

ckp jela malas msk..abes citew.huahuahua

B.E.R.Y.S said...

anon: bukan malaaassss..dapur takde...huuuu...kat kolej mane boleh masak nanti kene sportcheck kang mati leee..

Anonymous said...

Alaa..sportchek pown, suap2 la yg buat check tue...suap sedap2 sket diam la dier huahuahua