Nurul Sayang Kamu: Adat Istiadat Diraja Bertemakan Arab..Woaahh!

Adat Istiadat Diraja Bertemakan Arab..Woaahh!

Salam semua! hye hye! korang-korang, saya nak mintak tolong nie..tolong kritik boleh? mesti korang suke kan bab kritik mengkritik nie kannn? alaaa..cakap jela suke, tak pun memang hobi? okelah, mcmni weekend ni saya kene attend satu majlis taw..tema majlis tue "arabian night"..haaa, tak pasal-pasal kannn kene jadi minah arab celupp malam tu..huuu~ so, tadi dengan semangatnye saya pun cube-cube mendownload gaya mekap minah arab..hoho..*nampak kan saya bersemangat? nampak tak nampak tak?* kalau tak nampak maknenye tak lama dah tu.. :)


Saya ni bukanlah kaki mekap, so memang jahil jugaklah bab nak touch-up pewarna kat muka saya ni..1st time mekap dulu time darjah 3, mak aiii macam badut tak cukup umur! isk3..~


Mehla tengok hasilnyeee...jeng jeng jeng!!





tengok tang mata tue..!!!
kalau style arab, mata memang kene heavy kannn??
warne die oke tak kengkawan?
light pink+dark purple+black+grey!!
hambek kau!

kalau boleh nak letak oren, merah, hijau, biru...hahaha..







untuk bibir saya memang tak bubuh pape pun..
lipstick semua dah angkut bawak balik rumah time raya aritu..

so, natural saje..ingat nak bubuh warne light pink..!! oke tak?







pandangan sisi..muka stress je! hoho..
nampak tak kerongsang yang besaq gedabaq tue??
baling kat anjing boleh mati tau anjing tue!!










okelah, untuk foundation saya gunekan maybelline yang aqua gel foundation-ivory, powder foundation pulak saya gunakan clear smooth minerals dari maybelline juge, eyeshadow saya gunekan mac sebab warne die terang, eyelash pun dari mac juge, untuk eyeliner saya gunekan silky girl-long wearing-black, eye color pencil warne silver dari everpink..semua barang saya murah-murah mai beli 3 longgok seringgit! hoho.. maklumlah takde keje lagi kannnn??


Sape nak tengok adat istiadat "turun takhta", mehla datang ke UKM weekend nie.. :) saya dah pencen jadi permaisuri agongggg..wehuuuuu~ :) bebas! merdeka! okelah, bye semua! jangan lupe kritik!




gambar kenangan..hee~ :)


-----------


With love, Berys~


25 ORANG KRITIK:

~SukEMakAn~ said...

ok la
canteks
paleng suke skali kat kerongsang gedabak tu
xberat ke berys?
hikhikhik~

N U R U L said...

sukemakan: ish3..kerongsang tue memang berat! dala kepala besar.tambah kerongsang besar. makin besarlah kepala ni haaaa...hoho.. :)

anna the orange....... said...

seis cantek!!!!!!!
ske mata ngan eyelash tuh....
adore sgt

N U R U L said...

anna: thanx! :)

Ery Farieha said...

wuiyo bulu mata

eh KAB?

sye KIY

wahahhaa

N U R U L said...

ery: haha..hidup KAB! heee.. :)

LaDy DeLLaZ said...

wowww!
leh la tlg jd tukang mekap akak nih.. XD

sapphire said...

nurul
cantik gile ok !!
jeles2222 :D

sape make-up kan nih..??utk acara ap??

Puan nadxoxo said...

xreti jugak bab mekap tapi memang lawa sgt!

N U R U L said...

kak dell: haha..tak reti pun kak..main hentam saja.. :)

kak nilam: ade event untuk KARISMA.. :)TQ! Heeee.. :)

kak nad: thanx kak nad!! :)

Wahida Shukeri said...

wow nurul...gojes habis....tak make up pun awak mmg cantik asli....suak tgok kulit muka awak tu....keep in touch...

N U R U L said...

wahida: hye! thanx! :)

*luv Syahnia* said...

pandai nurul makeup sndiri yea
canteqqq lah dear ;)

nanti leh tlg makeupkn ain plak
ala2 arab gitu..

Faizal n Fashitah said...

Mekap dah ok dah. Cuma pemilihan baju plak, lagi sesuai kalau nurul pakai Abaya. Barulah nampak Arab habis XD

N U R U L said...

syahnia:thanx dear! alamak, tak reti sgt senanye..huuu~

f&f: thanx ye bagi komen membina.. :)

Pencacai Alim said...

komen 1st time sini..nk kritik tak pandai..hahaha

Aqila Sarah said...

woahh lawa gilaaaaa !
jealoussss =="
hehe

N U R U L said...

P.A: takpe.thanx sudi singgah! ;p

aqila: heee..thanx! :)

hamzah ian said...

seyes cun owh..

ynadona said...

babe, cantik sgt2 oke...dah oke sgt tu....pakai lipstik slow nude pink oke...

HonEyBuNNy said...

cantik n terbaik...sampai xtau nak kritik apa dah..hehehhe

N U R U L said...

hamzah: thanx! :)

yna: uitt..! thanx !! u pun gojesss! suke tgk!

kak ila: huhuhu..ade2x jela akak nie..hahaa..thanx!! ;p

نورالجنة said...

waa..cantekla nurull luv ur eyes..:)

Mohd Nur said...

kire orait la tu..ade gakla nmpk mcm minah arab yg t'lebih celup ckit..hehehe
ape yg pentg nurul brani m'cuba..nmpk cntik sgt..memg kalah ar minah arab yg ori tu..huhu

N U R U L said...

nur jannah: thanx!! ;p

mohd nur: huhuhu..tahnx yah!! :0