Nurul Sayang Kamu: New Arrival NSK Couture!

New Arrival NSK Couture!

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum kesayangan semua! Almost 1 month tidak berupdate blog ini. Boringkan blog ni? Ape pun takde. Eceehhss! Maaflah, bukan busy sangat pun, adelah urusan duniawi yang tak berhenti-henti setiap hari harus diselesaikan. Alhamdulillah, syukur pada Allah masih diberi kesempatan hidup, menikmati rezeki, nikmat iman dan kesihatan. Alhamdulillah alhamdulillah. 

Okayylahh. Kalau diikutkan hati, nak cerita macam-macam harini. So, jomlah kite ikutkan hati. Miahaha ;p Orang kate, ikut hati mati, ikut rasa binasa, so kita nak ikut sapa ni? Ikut Allah yang satulah.  Hehehe :)

First & foremost, nak bagitahu yang NSK Couture ade new arrival! Boleh Check dekat page! Kat bawah ni pun nurul ade upload gambar baju-baju. Boleh tengok kot-kot ade yang berkenan kaaaa. Heee :)


Jom kita go tru one by one. Kite ade Alanna Peplum Lace! Cantik taw! Kain pun lembut jeee! :) Boleh klik Alanna (Peplum Lace With Lining) untuk more details.



Available


Fully Booked


Available


Fully Booked


******


Next collection, kita ade Nureen Blouse 

( Fishtail Blouse with crystal button & two tone sleeves as detailing)



Sold Out


Available


Available


Available


Available


 Sold Out


******

Next, Durani Cardigan! Cardigan ni cantik taw sebab ade polka dot piping dekat depan. Kalau korang ade kerongsang tiga serangkai, boleh transform cardigan ni jadi kebarung & match kan dengan kain sarung! Nampak ala-ala vintage gitewww! Boleh klik Durani Cardigan untuk lebih details! :)




Available


Available


Available


Available


Available


Kalau nak order boleh direct dekat email nskcouture@yahoo.com :) Sebenarnya, Nurul baru lagi dalam bisnes online ni taw, tak sampai dua bulan. Feedback sangatlah vavvavooomm! Heee :p Alhamdulillah, sokongan tak putus-putus. Customer pun semua baik-baik. Cepat buat payment. Senang bagi kerjasama. 

Alhamdulillah, kadang-kadang rasa terharu sampai nak menangis sebab Allah kurniakan orang yang baik-baik untuk dekat dengan kita. Nurul tengah dalam proses belajar lagi, bak kate orang masih baby dalam dunia bisnes. InsyaAllah next week ade kursus Internet Branding. Hopefully, Ilmu yang nurul dapat nanti dapatlah diguna pakai sehabis baik untuk perniagaan ni. Amin Amin Amin.

Ok, cukup tentang bisnes. Back to the real life. Ewaah! Cakap pasal personal life, tak banyak. Dah kate personal, simpan sorang-sorang udah ler. Tak gitew kengkawan? Tapi tak kurang jugak manusia di luar sana yang suka ambil tahu personal life orang lain. Bak kate Prof Muhaya, hidup ni jangan suka sibuk hal orang lain. Jangan sibuk nak cakap orang tu salah, orang tu tak betul, apa jadi kat orang tu, apa dia buat dengan bini dia, kenapa, bagaimana, siapa, di mana, bila, dengan siapa, mengapa. Banyak betul WH Question dekat situ. Kita kene semak diri kita dahulu.


"Aku sibuk-sibuk hal orang lain, aku ni dah cukup perfect ke semua benda?" 


Bile difkir-fikir balik, betul jugak ape yang Prof Muhaya cakap. Cuba tanya balik soalan yang berjuta-juta lemon tu dekat diri kita. Rimas tak? Penat tak nak jawab? Mengganggu jiwa raga tak? Kalau tak rasa rimas, tak rasa mengganggu, i guess something wrong somewhere! Ihikkss! 

Moral of the story banyakkan muhasabah diri. Kalau ditimpa masalah, mengadulah pada Allah. Kita sebagai manusia sedikit sebanyak kene belajar berahsia. Peringatan untuk diri sendiri jugak.


Teringat pada hadis Thabrani ''Musibah, Ibadah & Sedekah adalah rahsia."


Betulkan kalau nurul silap yea? Kalau kita ade sedekah kat orang, jangan dok ulang-ulang mengungkit, jangan dok ulang-ulang calculate berapa ringgit kita dah sedekah. Lepas tu pergi propa dekat orang lain. Belajarlah untuk ikhlas. Kalau bersedih, jangan terus log in facebook, twitter! Update "sedihnyeeee.." pastu tunggu orang komen... tapi takde orang komen. Wehiiihii. ;p Tapi kita belajarlah untuk redha. Kalau ade orang puji kita cantik, janganlah update status "mamat tu cakap aku cantik.. malunyee.." Tu tak malu namenye.. Hehehe ;p Yang penting kat sini belajar, sikit-sikit kita belajar. Improve and  Istiqomah!

Lagi satu yang manusia sekarang terlupa (diri sendiri pun kadang-kadang terlupa. Huhu). Apa dia? Tiga huruf je. AIB. Yea, aib. Bila kita tak cuba belajar  untuk berahsia, habislah aib tersebar. Kadang-kadang kita tak sedar, dalam pada kita bercakap, dalam pada kita marah, kita "tersebarkan aib orang", yang paling sedih bila aib keluarga, aib suami, aib orang yang kita sayang tersebar macamtu je. Allah kan dah cakap, kalau kita jaga aib orang, dekat akhirat nanti Allah jaga aib kita. Tak ingat hadis apa atau ayat Al-quran tapi pernah dengarlah. Heee :) Mintak tolong betulkan kalau nurul salah. 

Okaylah, macam dah betul-betul ikut hati je bila update entry ni. Hikhik. Hopefully entry kali ni dapat bagi sedikit sebanyak info buat readers & followers yang membaca. Tenkiuuu so much for reding this entry! :)

Doakan nurul, semoga semua yang nurul lalui dalam hidup ini dipermudahkan oleh Allah, dimurahkan rezeki dari sumber yang tidak terduga, diberi kesihatan yang baik agar boleh terus beribadah dan bekerja mencari rezeki. Doa kalian sangat-sangat dihargai. Semoga Allah mengurniakan pahala yang banyak untuk korang! Yeeaayyy! Amin.

7 ORANG KRITIK:

::MaEstrO aMaD:: said...

erm..model yg pakai tudung tu boleh book tak?kui3~

dah lama tak lawat blog ni.follow je..

N U R U L said...

model fully booked. :)

mizzbutterfly said...

dear nurul ...
very nice entry..thank you sbb saling ingt mengingati... moga ALLAH terus memberkati perjalanan hidup nurul..bisness nurul maju :)blh la update pasal citer kawen pulakk kan..??? ngeee

mizzbutterfly said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Hebat !

Anonymous said...

From Breakfast @ Subway

Anonymous said...

dayah, pinjam hadis tu..nak copy paste letak kat FB

:) Alieyaorange