Nurul Sayang Kamu: Halangan Cinta Pertamaku...

Halangan Cinta Pertamaku...

Hye blogger semua!! Berys kembali mencoreng-coreng..coreng??? Tetiba rase sgt rindu kat zaman sekolah dulu..zaman skema itik..hehe..kesian itik dipersalahkan..soalnya tadi mummy dtg dgn adik bongsu ke Istana beta di Bangi ini..weeeee~ adik datang dgn baju sekolah..pastu tetibe teringat time kecik2x dulu..

Zaman yang paling best kot!! kalau boleh tak nak besar-besar..knp ye?? time skolah dulu kalau cikgu takde dalam class, pastu buat bising mesti kene tulis nama..kalau tak duduk kat tempat masing2x pun kene tulis nama..eeeiii!! sikit-sikit tulis nama..cakap sepatah pun tak boleh..ketua dgn penolong ketua darjah mesti perhati sorang-sorang..kalau ade yang bukak mulut jer terus kene catit name die..apakah objektif utama diorang buat semua tue?? konon-konon siapa yang bising nanti cikgu denda.. ('_')

Pastu kalau denda mesti berdiri atas kerusi..hahaha..btol2x childish time tue kan?? cikgu-cikgu pun time tue jadi tak matang..agagaagagaaa...~ takpun kene rotan dengan pembaris panjang..keh3x..tak sakit pun..esok2x bising lagi..wakakakaka!!!

Kalau nak cerita pengalaman time sekolah dulu..ouuucchhh!! sgt2x byk!! Tapi ade 2, 3 pengalaman yang memang btol-btol saya tak boleh lupe!! Ade satu hari tue, waktu saya darjah 2..comel jer time tue!! time tue dah nak balik sekolah dah..biaselah bile nak balik je kene beratur lurus-lurus.."tangan angkat!! tangan jatuh!! tangan angkat!! tangan jatuh!!"..ayat standard ketua darjah bile suruh beratur..kah3x!! then time tue saya dapat surat cinta!! waaaahhh!! tahniah!!

waktu tue sy sgtlah comel dengan rambut ikat reben biru putih di kepala..kecik lagi tak pakai tudung..hehehehe..sebab tue kowt budak laki tue terpikat.name dia azizi..pastu cam girang tak terkata!! hahaha..ade org admire rupenye!! kuang3x..pastu saya tunjuk surat tue kat kawan-kawan saya..kawan sy cakap "tak baiklah bercinta..kita kan kecik lagi.." waktu tue sy jadi takut sgt!! takut kawan-kawan saya bgtw parent sy..

Saya terus amek surat tue!! simpan dalam beg..sy nie dulu g sekolah berhantar berambil..time tue naik motor, mummy sy amek..then si azizi tue kejar naik basikal..follow mummy sy dgn sgt laju..ala-ala hindustanlah..ahakkssss!! tibe-tibe sampai satu selekoh mummy belok kiri pastu si azizi tue jatuh tergolek..langgar lubang!! ouuucchh!! sgt kesian tgk dia..besar sungguh pengorbanan dia..eeiiiiuuwww!! saya cuma mampu melihat dari jauh dan semakin jauh..huhu..gudbye my love...~~ yaakkkssss!! gedik!! janganlah kau bace blog nie!! =)

Tak abes lagi story nie..saya pun meneruskan perjalanan dengan hati yang sedih..ececeeeccece..~ sampai2x je kat umah..saya terus masuk bilik..baca balik surat yang saya dapat tue!! pastu guling-guling atas katil, senyum sorang-sorang..wahh!! gila bayang saya dibuatnya!!

tibe-tibe........................

"Assalamualaikum.........................."

Acik...Acik...Ohh acik....!!
(panggil beberapa org budak kepada mummy sy)

Omg!! Kawan-kawan saya!!!

"Tadikan...kat sekolah..anak acik dapat surat cinta..
Mak saya cakap tak baik bercinta..
Acik marahlah anak acik..die tengah nak bercinta.."

Matilah saya!!

Diorang report kat mummy saya!!

"Iyelah...terima kasih ye? nanti acik marah die...baik-baki jalan.."

Pastu saya terus kunci pintu and nangis!!! Kene marah dgn mummy!!

Esoknya pergi sekolah..saya cakap kat kawan-kawan saya..saya tak nak kawan dgn diorg!! hahahahahahaa...see?? time kecik-kecik pun dah terpengaruh..sebab cinta, kawan dilupakan..
skrg dah besar panjang nie..rase2xnye benda-benda camtu pun still berlaku lagi..antara kawan-kawan dengan bf/gf....mane lagi penting????


p/s: bestakan cerita saya time kecik-kecik dulu???


4 ORANG KRITIK:

aisha wUtevA!! said...

alolo, comelnya....
sekolah dulu sgt2 ah besh!!
kan best bile kecik sentiasa..
huu~

jane said...

cinta pertama aku ms umur 10 tahun...
kahkakakah

B.E.R.Y.S said...

aisha: yup!! kecik2x best!! takde byk masalah...=)

B.E.R.Y.S said...

jane: wahh!! tapi i lagi expert!! 8 taun..kah3x...=)