Nurul Sayang Kamu: I NAK YANG SINGLE JER!

I NAK YANG SINGLE JER!



Pelik pelik dan pelik. Kenapa kan? Zaman sekarang nie, kalau nak berkawan kena tanya status orang tue dulu.. penting ke status tue? sejauh mana status tue boleh menghalang hubungan seseorang dengan seseorang yang lain? hurmm..ada jugak kawan-kawan cerita yang diorang nie kalau berchatting dengan orang yang baru kenal, mesti orang tue akan tanye dulu "dah ade bf/gf ke?"..so? kalau ade pun jadi isu ke? alahai manusia...~ apelah..pastu bile kawan saya cakap "mestilah dah ada bf.." tup!! terus tak nak kawan dah..haiissshh! ape punya oranglah..see,dah boleh nampak kan orang tue ikhlas ke tak??

Macam dalam gambar atas nie..saya log in form spring saya..tak tahulah makhluk mana yang tanye..mintak maaf byk2xlah pada yang bertanya tue..sila klik gambar untuk penglihatan yang lebih jelas..terima kasih..betul tak ape saya cakap? berkawan tue kene tgk status..boleh pilih-pilih pulak..nak yang single je..pakwe orang makwe orang mak orang bapak orang diorang tak main la weyhh..hurmm..!! nampak sangat tak ikhlas! cukup pantang bile orang nie hangat-hangat ta@# ayam jer!! pandai cakap tak pandai buat!

Lagi satu masalah, nak berkawan kene tengok paras rupa dulu..kalau orang tue hensem, cantik, kulit putih salju cepat je dia..hitam legam ala-ala buntut kuali tak mahu!! ciisss!!kadang-kadang kita nie tak sedar..sangat tak sedar yang luaran tue sangat menipu! nak tengok hati memang susah weyh! tapi sekurang-kurangnya belajar!! cuba belajar untuk menghargai..memahami..cuba try test!!!

Okla..saya semakin emo pulak..cukuplah..nasihat saya pada diri sendiri dan kengkawan semua..ikhlas dalam berkawan tue sangat penting..kalau sekadar nak ambil kesempatan..tak kemane pun hubungan tue..belajarlah menghargai dan memahami..belajar dan terus belajar..hidup ini penuh dengan pelajaran..have a nice day followers and readers semua!!! (@_~')

18 ORANG KRITIK:

xRaafikx said...

biasalah, MANUSIA. semua pasti mahu yang ada paras rupa, ada duit-harta-kekayaan. so, pandai2 la yang lain nak menilai macam mana yea. :)

B.E.R.Y.S said...

hopefully tak tersalah menilai!! nggeeee...~ =)

sebelas said...

kadang-kadang perlu tahu gak,bukan ape takut terfeel kat hak org lain lak nanti,bahaya :D

http://nomborsebelas.blogspot.com/

cawan merah said...

nampak sangat bukannya nak berkawan lah tu. huhu..

info yang bagus.
pasal rupa, suka2 hati mereka je nak pilih cantik2 semua. macamlah mereka cantik sangat! ahaks..

ps: saya suka kacak tapi saya tak memilih. boley? :)

B.E.R.Y.S said...

sebelas:hurmm..kene tahan dude! mane blh ter"feel" kat org lain punye..kata nak kawan jer..ahahhaa..

tapi betul jugak kan?? hati dan perasaan mmg sukar dikawal..cehhh!

B.E.R.Y.S said...

cawan merah:taw takpe! tue semua dunia jer..hehehehee..nice sharing!! =)

kacang said...

mmg ramai orang yang cmnie.
=DD

B.E.R.Y.S said...

tak dinafikan cik kacang...=)

LaDy DeLLaZ said...

hahaha..

seb baik bkn akak tanye soklan tuh..

tp mane tau akak tnye yg soalan tuttttt tuh? :P~

B.E.R.Y.S said...

kak dell:sebab saya dapat note dalam pendrive saya bertajuk "sila baca"...hehehe..

daripada note tue saya tahu siapa yg tanye saya! hehehe..=)

En Kid said...

wah2..
topik hangat..
hmm..
bertanya single atau tidak itu..
wajar..
kerna, bimbang andai tersalah langkah..lain jadinya..
dunia tetap dunia..manusia tetap manusia..tapi ingat, tidak semua manusia tipikal..
:)

konsep berkawan juga..untuk yang benar2 memahami..tiada masalah..tapi yang tidak mengerti erti berkawan..kadang2 boleh jadi lawan..kan?..
so, bertanya status untuk kepastian itu..penting..

kenapa..

orang bila ditanya soalan itu..suka bagi jawapan no komen?..
sebab tak pasti?..sebab masih mahu mencari yang terbaik?..sebab ape?..cuba cari jawapan tu..
:)

apa pun..terima kasih nurul..
manusia tipikal sangat ramai..yang tidak tipikal..amat sedikit dan sukar dicari..kita suka yang mcm mana?..
tepuk dada tanya diri sendiri..
:)

B.E.R.Y.S said...

yeeaarrggh! itu dia tauke restoran sudah berkata-kata....heheehehe..thanx abg kid! nice view!! weeeee..~

LaDy DeLLaZ said...

panjang giler komen abg kid.. cheh~ hahahah... :P

alamak!! rugi lak tulis notes suh baca tuh.. wahahahah~

B.E.R.Y.S said...

kak dell:tula, terkejut bc komen abg kid..mak aii! panjang berjeler-jeler cam lecture note..hak3x!!!

En Kid said...

hahaha~
amboi2..seronok komen ye..
tade la..isu2 macam ni..roang anggap dah terlalu biasa..dek kebiasaan tu..orang selalu lupa..
kan?..

takde la mcm lecture note..cume kalau jadi lecturer psychology..maybe part of this boleh jd lecture note..
lalalalaa~
:)

B.E.R.Y.S said...

abg kid:agagaa..~ yup! agreed!!! weee..~

hidup kene selalu ingat mengingatkan..=)

Anonymous said...

Ibu dan bapa suka duit... sebab tu tanya status... duit rompakkan pun takpe , kira ada status.

Bila Putus Cinta said...

entah...