Nurul Sayang Kamu: Sepanjang 5 hari di Aussie

Sepanjang 5 hari di Aussie

Salam Blogger semua..hai hai hai!! hello hello hello! sihatkah anda?? weee..akhirnya sempat juga saya mencuri masa nak update blog nie..Harini genap 5 hari saya di Canberra, Australia..fuhh! sekejap je masa berlalu..next week nak balik Malaysia sudah..so far, semuanya berjalan lancar! yeeaayyy!! happy sgt sebab kerja-kerja untuk research dah abes harini!! tinggal nak buat report jer..so, start esok plan untuk bershopping-shopping..tue dia perkataan "SHOPPING" dah muncul..kah3x..!!

Banyak sangat sebenarnya nak share dgn blogger semua..Antara kelainan yang saya nampak kat Aussie nie:

1. Semua yang berkereta sangat menghormati pejalan kaki..automatic mereka akan berhenti kalau ade orang nak lintas jalan..kalau kat malaysia sangat susah kan?? tak payah ckp kat malaysia, tue kat depan fakulti saya, mak aiii!! berjam2x nak tunggu kereta baru boleh lintas..*berjam2x ke?* bolehlah diterima..hehe

2. Mungkin budaya orang kat sini tak suke bergerak secara berkumpulan kott..kalau tengok semuanya jalan sorang-sorang dan sangat pantas..takde pun yang bergerak ramai-ramai 4,5 orang..kalau kat malaysia terutamanya student, kalau g class mesti segerombolan..haha!! setuju?

3. Yang tak bestnya kat sini, Australian tak friendly sangat..tegur banyak mane pun jawab sepatah jer..nak pinjam masa sekejap pun kene bayar..kalau kat malaysia camtu kan best! kayalah semua orang..5 minit charge rm10...hahaha!! boleh jadi usahawan berjaya camtue..=p

4. Lagi satu, sepanjang saya jalan-jalan kat ANU (Australian National University) takde lagi saya jumpa pakcik ensem a.k.a pak guard..mane entah! sorang pun takde..pintu masuk pun takde pondok pak guard!..musykil2x..~

Oklah, Sekian sahaja laporan dari bilik berita channel xxx Canberra, Australia..sebagai penutup mari kita saksikan tayangan gambar-gambar dari Aussie yang sempat ditangkap oleh wartawan kami..sekian....~


kalau kat UKM nie kita panggil Tasik Kejut..


1st day research..


Mat Aussie sedang khusyuk jawab soalan survey..


di hadapan Australian National Museum Of Canberra...
::Kumaran. Ain Aisyah. Lai Wei Sieng::


Sesi Interview Bersama Miss Jooann..
Ketua Pengarah "SWAP FEST"...


Setiap Hari Khamis ade Market Day kat Unioun Court..
Kalau kat UKM, Jualan kat Pusanika tue lebih krg camnilah..


kami pun tak ketinggalan untuk membeli..
weee..~murah-murah..!!
Hat wane merah yang saya pakai tue cume 10 dollar=RM30


6 ORANG KRITIK:

LaDy DeLLaZ said...

walaupun smpai ANU, UKM tetap tidak dilupakan.. cmne akak tau? sbb nurul mencari kesamaan di ANU dn UKM sprt tasik kejut.. hahaha~

1) yeke brjam2? :P
2) xde smgt kekawanan lgsg.. haha~
3) serius kne bayar rm10 utk suh dorg benti wt survey???
4) mst ada CCTV merata2.. ngeee~

haaa.. moga cepat pulang ye.. ;)

B.E.R.Y.S said...

haha..UKM inspirasiku..
*tetibe sayang UKM..* Keh3!!

tak nak balik malaysia! duduk Aussie nie best!! passport valid lagi 2 taun..hahaha..tunggu 2 taun nurul balik lah kak dell..=p

LaDy DeLLaZ said...

hahahaha.. okeh2.. 2 thn, byk tuh leh shopping.. jgn lupa shopping utk akak skali k.. hahahah~

B.E.R.Y.S said...

ouuwwwhhhh!! tak cukup duit plak..haha..best duk Aussie nie..tak tahu ape yang best tapi mmg best!!!

aina eliana khalid said...

hahah part berkawan ngn aussie mmg ssh sikit. not cuz we're asian, but dorg mmg ssh nk bergaul ngn foreigner.

yg part kreta n pjln kaki tuh, org yg bawak kreta lak kene tnggu ber-jam2 nk jln. ahahahaha.

pakcik guard pemalas. sbb tuh byk perut buncit. ahahahaha


so kalu nmpak satu gerombolan student, sah2 student malaysia. ahahah.

thehehehehe. datang lah lagi canberra ye!

-aina eliana-

B.E.R.Y.S said...

hye aina!! wee..jumnpa kat blog pulak..hehe..nice to meet u at canberra!! korang mmg happening!! best gilaaaa!!! =p