Nurul Sayang Kamu: Mataku Cantek Mata Kau Cantek Ke???

Mataku Cantek Mata Kau Cantek Ke???

Entah kenapa saya ni dari dulu sangat suka tengok minah-minah arab..bukan yang seksi-seksi tu, tapi yang berjubah bertudung litup..semuanya cantik-cantik..hurmm..lagi-lagi tang mata dia..fuuhh!!! sumpah gojesshh!!! Indahkan ciptaan Allah nie..kat UKM nie ramai jugak minah arab..tak kurang jugak arab ciplak..wee..~ selalu kalau pergi library UKM tue jumpa jugak pemilik mata-mata cantik nie..hehe..jelesss!!! haha yang pakai contact lens tolak tepi okayh..nak yang original bukan cetak rompak..tapi tapi tapi..camne nak bezakan???

Ape yang saya tahulah kan, mata orang Asia tak kira lelaki@wanita semuanya berwarna coklat..tak caye?? cube korang cek mata korang dalam-dalam..pastu cek pulak mata mak ayah korang..pastu mata adik-adik korang..kalau tak puas hati lagi korang jolok je mata diorang..hehe *buatlah kalau berani..peace!!*




.
.
.
mata saya???
.
.
.



tak payah cakaplah kan?

*kuyu
*lebam
*sembap
*berkedut-kedut
*lingkaran gelap bawah mata
*ape lagi ape lagi???

terbuktilah bahawasanya saya ni rajin stay up malam-malam study..hehe

saya pun cubelah macam-macam solution..ade aritu adik saya beli garnier eye roll tue..saya pun gedik-gediklah nak try..sejuk je bile pakai benda alah tue..saya tanye kat adik saya.."berkesan ke kau guna benda nie?"..dia jawab "tengoklah mata aku..cantek tak??" eleehh..tak cantek langsung..haahaa..oke2x..honestly saya tengoklah cam takde effect pape pun..same je lebam..hak3~




gambar di atas menunjukkan testimoni yang kecundang..keh3~
*pict my sis yang konon2x nya nak jadi cam minah arab..hoho..*


oke oke..sesape ade tips untuk dapatkan mata yang cantek meh lerr kita
share-share.. ;p


note: yess!! mummy saya ajak shopping pas final nie..yihaaa~ saya nak memborong sakan!! yang tengah bercuti tue selamat bercuti ye?? jangan lupe sem baru nak start jap je lagi..enjoy ur holiday sayang-sayang sekalian...~

12 ORANG KRITIK:

butterfly said...

samalah mata kita..

de eye bag,.

B.E.R.Y.S said...

huhu..tulah kan? camne ntah nak hilangkannye..huk3~ ;p

Ery Farieha said...

oh student ukm ek? :)
huhu saye pun ade masalah eyebag

B.E.R.Y.S said...

ery:yup! student UKM..kamu juga kan? hehe..;p tula..sebab kitakan student UKM yang berjaya, rajin kott study lewat malam..tue yang ade eyebag tue..haha ;P

lieya orange M.I. said...

masalah ni, kalu student tu takde, mesti mak dia risau..hehehe

rindu kau jugak..=D

B.E.R.Y.S said...

erk?? thanx rindu aku..haha sebab aku dah rindu kau mestilah kau rindu aku balik..huahua ;p

Lin O said...

haha! nnt kalau da dpt petua yg mmg baek punya ntuk eye bags, kongsi yea!

<<da xlarat pkai face powder nk cover eyebags. huuuu

B.E.R.Y.S said...

cik lin o:he3~ masalah yang sama? eyebag juge eyh? tula..mmg takde best solution untuk ini..mungkin abg google ade kott..jom tanye abg google!! ;p

azaliahjsalleh said...

beli benda tuh tp x rajin pun na godek2 bawah mata hu3

B.E.R.Y.S said...

haha..tak rajin nak menggodek tak jadi ler..meh bagi i meh biar i godekkan..haha ;p

HonEyBuNNy said...

mata ku bulat..hahah..tp ila suka mata sepek..waduh2...sakn shopping npk..bestnya..jeles2...hehe

B.E.R.Y.S said...

kak ila:mata kak ila dah cantek sgt!! hehe..;p cute je bile tgk!! suke2x!!

*duit mummy yang keluar, tue yang boleh shopping sakan tue..haha jom kak ila kita shopping!!!*