Nurul Sayang Kamu: Aku tawlah aku tak hensem!!

Aku tawlah aku tak hensem!!

Salam bloggers..!!! sihat semuanya?? hopefully semuanya sihat-sihat..erm..okla..sebenarnya nak sambung story yang tak sempat nak distorykan semalam..disebabkan encik "syaitannirrajimmm" telah mencelakkan mata saya dengan setebal-tebalnya, jadi saya tak mampu nak lawan nafsu ngantukss saya lalu baaaammm gaannnggg!!!~ bunyi katil bergegar..haha saya pun tertidurlah dengan rakusnya..hoho..tak senonoh betul..tapi saya sempat tau baca 3qul plus doa tido!!..he3..

Okla, seperti yang dijanjikan pada entry yang lepas, saya dah kata yang saya nak share story pasal love love blink blink kan? haa..tapi sebelum saya cerita, korang ade perasan something tak? perasan tak ade yang lain sikit dari yang sebelum-sebelum ni? nampak tak? tolonglah nampak!! hu3x~ please please nampaklah!! penat taw saya bertungkus-lumus nak bagi something different kat blog saya nie..(*_*) sambil mata keluar bunga api!! hehe

Okla okla,nak tanye ape pendapat korang tentang wajah baru blog saya nie?? simple kan? dengan wane soft pink die..sweet tak? kah3..actually, saya bukan minah pinky oke..tapi entahla, dekat sejam pilih colour at last wane pink ni jugak yang berkenan kat hati.hurm..nampak cam gojesshh jer..hehe oke2x..yang penting saya sgt suke sebab nampak simple dari yang before nie.. ;p


tak reti nak buat banner cantek-cantek cam orang lain..
yang ni je saya taw..ajarkan boleh???

Balik pada love story yang nak dikongsikan, ok..firstly saya nak tanye..betul ke korang akan tetap setia sehidup semati pada pasangan korang bila satu hari pasangan korang nanti tak lagi sempurna seperti sekarang? [saya maksudkan tibe2x je jadi cacat sebab eksiden and hilang tangan hilang kaki etc..] honestly dari hati saya rase tak..betul ke tak? okla..masing-masing mungkin boleh jawabkan? so, sebenarnya camne yang kita nak cakap cinta sejati ye? sedangkan bile si dia berubah perwatakan je pun kita sudah rase benci..contohnya bile si dia curang..apatah lagi bile si dia sudah tak sempurna..senang-senang je kan angkat kaki say hye hye bye bye??? mungkin ade yang akan setia tapi rasenye boleh dikira pakai jari kowt..

Kisah ni sebenarnya berlaku pada cousin saya..cousin saya lelaki..dia ditinggalkan kekasih dia after cousin saya tue terlibat dengan kemalangan..nasib takde yang putus ke ape..cume wajahnye yang dulunya hensem telah berubah..punyelah sayang cousin saya kat awek dia..tapi apekan daya, kemalangan tue dah ubah rasa sayang,kasih,cinta gf dia pada dia..so, gf dia pun bla camtu jer..huk3~ sgt simpati..so, kita boleh nampak yang selama ni mungkin gf dia tue memandang rupa sebagai salah satu sebab untuk suka dan jatuh hati..tapi tak tawlah kalau ade sebab musabab lain..wallahualam..~

Act, saya terpanggil untuk share kisah ni sebab saya terjumpa dengan seseorang yang lain dari yang lain..saya tanya dekat dia "sebab apa awak suka saya...??" then dia jawab "suka ni something yang tak boleh nak diexplain...bersambung.." okla..serius, selama ni kalau orang tanye camtu mesti saya akan cakap sebabnye awak nie itu ini itu ini...tapi sebenarnya btollah, memang perasaan tue tak boleh diterangkan melalui kata-kata..huhuhu..hati je boleh rasa..ececeehh!!

Lately nie bile saya sebut soal cinta jer, mesti ade yang mengusik "dah teringin nak couple ke???" takpun "sampai bile nak single?"..hurm..entahla..best senanye hidup single nie..best jugak kalau tak single if kita dapat si dia yang betul-betul memahami, boleh bertolak ansur dalam segala hal..tapi,,,,takpela..haha..malas nak pikir!! oke oke..kes ditutup! *jangan lupe saya nie peguam taw!!* refer pada entry nie....klik untuk terjah!!

Eh eh..sekarang tengah world cup kan?? harini erk start?? jom jom kita tengok bola jom..sekali sekala layan football nie seronok jugak..hehe..saya nak blaja kick kick and jump to the gawang goal larh..how eh?????


hidup bola!! yeaarrgghh! *tetibe semangat lebih!*

okla..nite semua~ selamat bersengkang mata ye cik abg kat luar sane...



5 ORANG KRITIK:

ElyaElmo said...

sapa kata tak hensem???hensemm laa ni...he3

aReaL said...

Hidup bola, makan bola, minum bola, kawin pon ngan bola... hehehe...

Update Terbaru - Aktres Lucah Terkenal Barat, Vicky Vette Ajak Ariel Peterporn Buat Blue Filem..!! Tahniah Ariel

B.E.R.Y.S said...

elyaelmo:hahaha..hensem ker?? keh3xx..~ peace!!

areal:sudah2xlah dgn bola..haha..lau menang sejuta blanje okeyh!!

HonEyBuNNy said...

erm....4me la..bg ila..pengalamn lalu....ila ttp akn setia pd cinta ila....firstly...dlu ila pnh patah kaki...n my xbf tgu ila smpi la ila leh jalan..mcm2 jugak cemuhn org kata........itu mb d katkn cinta sejati..bersyukr ada org ttp trima n tgu...'

secondly-->>xbf pnh madukn ila 4 tahun...5 tahun bercinta...4 tahun d madukn..allah ja tahu betapa sedih n hncurnya hati ne..but ttp trima si dia..coz syg..lau cnth..tgk pngalamn kwn2..mmg akn tgl tros n benci sgt2 dah..but not 4 me...coz syg..still jga dia coz dia sakit gigi...xmarah2 bila dpt tahu n pndam dlm hati....
even dlm cita Lagenda Budak Setan pun ayu xdpt tima xbf dia lagik kn..uhuhu..

Last2...even cinta sejati...tahp kesbrn manusia ada btsnya jugak..ila terpksa tglkn dia kerna sikp teruk dia tu...n skit xnyesl khlgnnya...uhuh..now allah temukn dgn some1 yg btol2 jujur n ikhlas dlm perhbgn..alhamdullah...syukur sgt2...

ish..pnjg lak terkomen.uhuhu..soriii~~~
skrg mmg demam bola...bola2..

B.E.R.Y.S said...

kak ila:huhu..sedihla bc kisah kak ila nie..mcm2x dugaan yang akak dah hadapi kan?? akak sgt penyabar!! syg kak ila!! semoga cinta baru akak akan berpanjangan insyaallah..Allah tu Maha Adil.. ;p