Nurul Sayang Kamu: Saya Bagi Awak Satu Bintang Boleh? Ke Awak Nak Bulan?

Saya Bagi Awak Satu Bintang Boleh? Ke Awak Nak Bulan?


Hai semua! salam ceria..hopefully korang semua cukup tido sempena musim worldcup nie..even korang tak tengok bola pun, mesti sedikit sebanyak terkene tempias mat-mat bujang menjerit terpekik terlolong kan? eg: gooaaall!! spainn!! booo!! lampardddd! love u!! lebih kurang camtulah! hehe..*kalau nak taw lampard tue my new bf, jap lagi nak kuar dinner dgn dia, dia nak confess kat saya yang dia sukakan saya.. ohh mr.frank lampard!!* oke-oke cukup!! malam tadi saya dah janji dengan korang nak story mory pasal bulan dan bintang kan?? nie bukan fairytale story taw, nie nyata,real punye..ngee..~


Act, malam tadi b4 saya tido saya ade chat dgn someone nie through ym..tengah chat tue tetibe plak kitorang tergerak hati nak main batu seremban..hehe..batu serembanlah sangatkan? giloosshh ke hape main batu seremban dalam ym..hoho tipu jer pun..lalalaa..~ kitorang main teka teki senanye..jeng jeng jeng..!!

Saya: BMI saya tak normallah..kene tambah 3 kg lagi..camne camne??
Dia: Sekarang berat bape?
Saya:51kg..
Dia: Ohh..tinggi bape?
Saya: 160 je..rendahkan?
Dia: takpe, girl kan..
Saya: Tinggi awak bape? 175??
Dia: ha?? kurang satu cuma..
Saya: 176!!
Dia: tue tambah, bukan kurang..haha
Saya: Ohh..174!! pandai jugak saya teka..kurang satu je pun..
Dia: Pandai awak teka.orang cakap kalau tinggi 160 nie, saiz kasut dia mesti saiz 5..
Saya: Absolutely wrong!
Dia: saiz 6?
Saya: Salah lagi! saiz 7!! tak pandailah awak teka..hurmm..
Dia: okla tu saya teka, tak jauh sgt pun..haha
Saya:Uiissh! jauh tue..beza 2..saya teka beza satu je pun! hehe..
Dia: Haha..tahniah-tahniah!!
Saya: Nak hadiah..!!
Dia: Hadiah??
Saya:yela, dah menang teka-teka tue..
Dia: Jap ye??
Saya: ha? nak g beli sekarang ke??

Pastu lama saya tunggu..adelah dalam 3 minit camtu..dalam hati "isshh, takkan dia g beli betul2x kott? kalau betul pun takpe, best jugak!" haha..tinggi harapan!! kuang3x..dalam masa 3 minit tue tetibe...

Dia: BUZZ!!! toink-toink!! *tipu! takde toink-toink oke?*
Saya: Awak pegi mana?
Dia: Beli hadiah..nak tak hadiah??
Saya: Ade ke? nak nak!! *dengan muka tak malu! nasib baik tak nampak!*
Dia: Nah hadiah! accept-accept..!!
You have
received one file from dot dot dot...

Open file..
.
.
.
.
.



Saya: Haha..comelnyeeee!!!
Dia: Oke tak?

Saya: Comeeellll sangat!! lame btol cari hadiah?
Dia: Susah tue nak cari..huhu
Saya: Takpe-takpe..cari kat google eh?
Dia: Yela, nak cari kat kedai, kedai dah tutup..
Saya: Haha..even saya tak suke teddy bear,tapi yang nie serius kiuttt!!! thanx!!
Dia: Yeke? abestu awak suka apa?
Saya: Saya suke something yang useful..bile saya guna,saya ingat kat org tue..
Dia: Ohh..faham dah..maybe sebab awak anak sulung kot, agresif sikit..
Saya:Mungkin jugak..hehe
Dia: Sebenarnya, teddy bear bawa hadiah untuk awak, tue kat belakang dia..
Saya: Yeke? ape dalamnye?
Dia: Kalau nak tahu ape kat dalam tue, kene tunggu nanti..
Saya: Lorrhh..ke nak google lagi? haha
Dia: Haha..nak yang google ke? boleh je carikan..
Saya: Takpe-takpe, kesian awak..huhu
Dia:Takpe, just taip jer ape yang kita nak..jap ye?
Saya: oke..


2 Minit kemudian..


Dia: Nak tengok tak hadiahnye??
Saya: Ape dia?
Dia: Accept cepat!
You have received one file from dot dot dot..

Open File..
.
.
.
.
.
.


Dia: Cam mane oke tak?
Saya: Bintang?? So Sweet!! hehe..
Dia: Tulah bintang pulau ******...[terpaksa dirahsiakan]
Saya: Ohh..Ade makna bintang nie..ape makna dia?
Dia: Makna dia ade 2 bintang yang jauh kat atas akhirnya bintang-bintang tue jumpa.....
Saya: Haaa?? waaahh! cam cerita fairytale lah..hehe
Dia: Haha..Bintang ni cantik bile malam..awak suke bintang tak? ke suke moon? suke sun ke?
Saya: Sun? Ermmmm..suke bintang! sebabnye unik bentuk dia, pastu boleh kelip2x..moon dengan sun tak berkelip-kelip..
Dia: Ade lagi satu..bintang ni boleh bagi kita panduan..untuk tunjuk arah..
Saya: Really?? Tak tahu pun..
Dia: Lahh..tak tahu ke? Pelayar tengok bintang untuk tahu arah..macam scorpio..leo..
Saya: ohh..awak scorpio kan??
Dia: yup! awak bintang ape?
Saya:teka-teka!!
Dia: Jap..
Saya: Jangan google eyh!!
Dia: Haha..jap nak teka..
Saya: Lambat! google lah tue!!
Dia:Haha..tanya cikgu jap..
Saya: Tipu..!!
Dia: Haha..Dah tau dah, awak libra..
Saya: Yup..gud! Lamenye nak teka??
Dia: Tanye cikgu tadi..
Saya:Sape cikgu?
Dia: Google lah..haha
Saya: Haha..
.
.
.
.
.
.
.

Bersambung..hurmm..sampai esok malam pun tak siaplah entry saya nie kan? huhu..camtulah kitorang main teka-teka..haha..funny rite? dah lama tak bergurau camtu..weee..~ korang suke ape? Bintang?? Bulan? ke Matahari?? Betul ke each of "them" really need each other?

Okla..rasenye nak stop kat sini..mahu settlekan assignment yang nak kene submit this friday..wish me luck! enjoy ur day korang-korang..(*_*) peace!!

note: layan lagu "ku petik bintang.....untuk kau simpan.." tettt tett tett..ok bye!


7 ORANG KRITIK:

Anonymous said...

wa~panjangnye...

hans said...

hahaa
sweet jer korang chat

B.E.R.Y.S said...

act panjang lagi..ni baru suku je..haha ;p enjoy reading.. =)

B.E.R.Y.S said...

hans:haha..sweet sour.. =) thanx for the compliment..enjoy reading!! =)

Z said...

ahmad

Z said...

~ just taip je... (just)
~ cepat!
~ pulau ...(pinang??)
~ scorpio (18 nov)
~ lagu ku petik bintang (karok)

--> Ahmad

Z said...

aih, ni saje tunjuk ke nie.. hoi sume org kmpg!!!~
mai2 sini mai~ haha~