Nurul Sayang Kamu: Eeeuuww..Dah Masuk Universiti Pun Still Hisap Botol Susu?

Eeeuuww..Dah Masuk Universiti Pun Still Hisap Botol Susu?

Bangun-bangun je pagi terus tengok botol susu kat sebelah katil..sebut pasal botol susu teringat pulak dekat adik saya yang 3rd tue, afiq..waktu dia kecik dulu dia hisap botol susu sampai umur dia 6 tahun..siap bawa bekal ke sekolah tadika..haha! sampaikan emak dah pening kepala macam mana cara tak nak bagi dia hisap botol lagi..


Last-last emak baling botol susu tue ke rumah jiran sebelah..toink toinnkk!! *bunyi botol susu dibaling terkena kepala tukang kebun rumah sebelah..*
adoiiiii!! pak mat menjerit..kemudian..*oke saya dah mula merepek..* yang paling best bile dah baling tue boleh plak cik sinah *jiran sebelah rumah* jumpa botol tue then bagi dekat afiq time afiq main kat rumah dia..bile balik rumah afiq cakap kat emak * dah jumpa botol susu, nak susu?* emak ketawa berdekah-dekah lalu pengsan..hohoho..~ pengsan tue tipu ketawa tue betul..(>.<)




senang ade botol susu besar nie..sekali buat susu tahan untuk sebulan..
huh! hanya untuk ibu-ibu yang pemalas sahaja..


Korang jangan salah sangka pulak..saya bukanlah nak cipta rekod kalahkan adik saya hisap botol susu sampai ke universiti nie..hurmmm..saya maksudkan botol susu dutchlady yang saya beli malam tadi untuk bekalan tulang dan ketinggian saya. Ohh, nasib baik saya tak minum terus, lupe tak gosok gigi lagi. Dan sememangnya saya tak boleh minum susu tue even dah gosok gigi.. Sebab baru saya teringat saya puasa harini.. Hari kedua saya berpuasa ganti. Yeyyy!! Masih ada baki lagi 6 hari..Next week mesti saya slim gilosshh!


Seperti biasa saya sahur susu+cococrunch..kali ni menu ditambah dengan honey gold cornflakes, nyum3~Korang-korang puase tak? Kalau yang tak puase tue breakfast ape pulak? Selalu kalau dekat rumah, time semua orang balik cuti *semua orang tue saya, yana dan afiq* mesti breakfast makan roti canai! beli dekat restoran depan umah, sorang mesti 2 keping..tak tahu ape yang sedap sangat roti canai tue tapi special dia saya rase mungkin sebab kuah dal tue dicampur dengan sambal tumis yang perrrgghhhh!! mengancam!! Ohh, tetibe je rase taknak teruskan puasa nih! mahu ke cafe pusanika UKM, makan roti canai I Love U..weeeee..~ aiisshh! behave2..


Okela, cukup cerita pasal makanan..sekarang saya nak sambung story yang tertunggak..kisah rumah kosong peninggalan nenek comel tue..kan after my cousin, Haziq jerit "neneekkk...atoookkkk..tolonngggg..pintu tak boleh bukak!!" then tibe-tibe je pintu tue bunyi kreekkk..krekkk..aiissshh!! bunyi nak scarry jer..huh! disebabkan tiga orang yang tido rumah tue lelaki, so cam biase diorang semua bersilat nak buka pintu tue, ditendang, disepak, diketuk sampaikan tombol pintu tue patah..then pintu pun terbuka dengan tak semena-mena..hohoho..~


Tu je pun..hehe..okelah! cukup sampai sini dulu..mahu calling-calling dengan emak tersayang! bukan nak suruh emak buat susu,,, hoho~ saja nak lepaskan rindu..;p


hello emak!! akak nak nyanyi nie..
tepuk amai-amai belalang kupu-kupu..lallalaaaa..~

with love..Berys~

7 ORANG KRITIK:

Shahir Naim said...

mak aku dulu campurkan garam dalam susu.. ahahahaha
then sendiri stop sebab susu yang aku minum tu masin!!! ahahahaha

B.E.R.Y.S said...

haha..hebatlah mak kau punye cara..senang je kan? tak payah nak baling2x sampai kene kepala org..hoho..jap aku nak bgtw mak aku..haha ;p

fendi_scropio said...

besonye botol

ZACK ENTRY said...

telepon mak kalo yer pun tanya la kabar..jangan kata botol, basikal 3 roda tu pun boleh hinggap kat diri ini..bukan kat diri u yer..=P


latest entry cerita baik punya

B.E.R.Y.S said...

fendi: botol gergasi..hoho~

zack:saya ingat basikal 3 roda tue..haha..time kecik2x punye transport nak ulang alik ke rumah jiran main dgn anak jiran..haha..;p

aCu said...

shahir: aku suke lah mak kau! haha

nurul: haha..sekarang sume tgh dok marathon puase ganti. haha..bagos2. jom marathon same2. haha

B.E.R.Y.S said...

yeaahh!! mari kita marathonnn!! huhuhu..;p