Nurul Sayang Kamu: Diari Setengah Hari : 1 Ogos 2010.. :)

Diari Setengah Hari : 1 Ogos 2010.. :)

5.00 am:

Alarm bunyi! cepat-cepat tekan snooze! sambung tido..Zzzz..

5.09 am:

Alarm bunyi lagi! celik sebelah mata je..sambil tolak phone masuk bawah bantal..bunyi lagu Maroon 5..makin lama makin kuat! takpe, dengan penuh kesabaran pejamkan mata, tarik selimut and pakai ala-ala pakai shawl gitu biar telinga tak dengar bunyi alarm tuh..heeee..;p

tidur lebih nyenyak..serius!! *anda patut cuba taktik pakai shawl nih..*

5.44 am:

Alarm bunyi lagi..oke oke..!! kali nih surrender!! huh! bangun dengan semangat yang gigih untuk memasak..perrgghh! mesti korang tak percaya saya dah cube mempraktikkan diri untuk menjadi surirumah berjaya satu hari nanti..hoho..~ *baru harini nak start praktik..haha*

5.51 am:

Dengan muka sedikit comel *oke, masih ade lagi word comel disitu..*, rambut serabai-serabai, jalan cam orang mabuk kepayang, bergerak ke dapur rumah sebelah..hehehe..motif? barang dapur semua kat rumah jiran sebelah..lalallaaa..~ maklumlah hidup bujang..pheeewww!!!

5.52 am:

Dah sampai dapur rumah sebelah..oke, kira saya bagus jugak sebab saya bukan yang last bangun! hehe..yesss! menang! sampai-sampai je saya tengok ade 3 orang tgh menggoreng..saya pun dengan berkobar-kobar mahu menggoreng juge..menu yang dah di plan semuanya simple..main campak-campak dalam kuali saje, tak usah risau..heee..zaman sudah modenkan :)

Oke, mari tengok menu-menu yang dimaksudkan:







camne?? nampak sedap kan? haaa! memang sedap pun..agak-agak korang, mane satu yang saya masak?? haha..teka-teka.. :p menu lain seperti kek batik *menu wajib!*, bbq ayam, bbq hotdog, bbq fishball, jagung bakar mentega etc..ohhh!! sumpah banyaksss!! (>..<)

p/s: peranan paling penting saya waktu masak2x..heee..* tukang tangkap gambar!*

6.35 am:

sudah siap masak!! pulang ke bilik, capai towel, bersihkan diri, solat dan bersiap!


6.45 am:

mesej pakcik drebar masuk.."dah siap ke?" sebab janji pukul 6.45 dah siap, sape lambat tinggal! oke, takkan kene tinggal punye sebab semua orang tak siap lagi..keh3..~ *sedapkan hati..!*

7.30 am:

Saya dengan "shayang-shayang" berkumpul dekat tss *taman siswa siswi*..muka semua happy semacam! semangat nak picnic! gerak dengan 3 kereta semuanya..Port Dickson!! Tunggggguuuu Kami Datanggg..hohoho.. :) :) :)


masing-masing amek couple seat dalam keta..erk? dah macam cinema plak..haha.. ;p
*peace!*

7.44 am:

trip bermula..yeehuuu~ saya agak kepeningan sebab tak cukup tido gara-gara nak siapkan assignment! atlast, assignment tak siap, muka buku yang saya hadap! heh! kuat betul pengaruh fb..menci ahhh!! :( :( perjalanan around sejam jugak..tapikan kitorang tawaf PD tue dekat 3 pusingan..dah boleh dapat Haji Mabrur dah..hoho..~*sape entah yang drive depan sekali..ngeh!*

9.52 am:

Sampai kat PD!! Kitorang punye port memang baik! Depan rumah ala-ala omputih plus ade dahan pokok yang boleh tranform jadi buaian gitu..tapi kualiti air pantai die..jangan cakaplah.. memang tak boleh nak dibanggakan..hummpph! T_T




picnic dimulakan dengan sesi bermain arang..
orang suruh hidupkan api, diorang bersembang pulak!
hissshh! nak kene nie.. ;p



makin ramai yang datang untuk membantu..
dek cubaan pertama yang tak menjadi..ape daa..~



saya takut api!! huuu~
jadi saya tolong kupas kulit jagung jer..
haha..mahu tolong??? (*_*)



Haaa! inilah pokok yang saya mention awal-awal tadi.. serius best!
boleh gayut2x 145 darjah..tue! dah siap ade ambassador lagi haa..
marilah bergayut..lalallaaa..~




dekat setengah jam barulah nampak hasilnye..heee..saya di mana???
saya tolong tengok dari jauh je..seksi kan drumstick tue??
nasib baik sedapppp!!
thanx to pembakar-pembakar ayam sekalian yea?? ;p



11.09 am:

Sesi mandi manda bermula..saya tak mandi sebab saya takut air..heee..semua saya takut!! takut api, takut air..hiissshh! apela saya nie kan?? ape pun saya teruja tengok air..tak caye?? ade bukti!! tengok nie..!! haaa!!



gaya macam terujakan? hihi..;p bukan ape, saya tak bawak baju mandi..
tu yang malas nak basah-basah tue..celup sikit sudah, buat syarat..
dah alang-alang ke pantai kan.. :)







12.27 pm:

Part paling best! sesi prank aka "diakenabeb"! perrgghh!! saya paling suka part ni..act, dah pakat dah nak kenekan kak anis coz die baru je sambut bufday 2 hari lepas..so, b4 pegi memang dah buat research proposal untuk mem"prank"kan kak anis..heee..~ cheh! siap ade proposal bagai tipu sungguh!

Yang best lagi bile ayah kak anis datang n pakat sekali dengan kitorang! thanx uncle coz sporting habes!! yeeaaarrgghh! tak dapat nak kate apelah sebab ayah sendiri pun supportkan? haaa!! ;)

Benda paling penting kene make sure yang dalam poket seluar kak anis takde phone..sebab kitorang nak humban die kat pantai tue..kang tak pasal-pasal phone die masuk air..kene ganti pulak! huu..bile dah confident tue kitorang pun bergambar sakan..last pict disnap, dalam kiraan 3..1, 2...kak anis dah cabut lari!! haha..tersentap kitorang..! tapi sempat juge ditarik..yeeehuuuuu!!! padan muka..tula, melawan lagi..haha!! :)





terharu sampai tak terkata..hohoho..~ ;p





1 Malaysia..!! heee.. :)

1.30 pm:

Kemas, bungkus, lipat, sumbat! time to go home! Gudbye PD..!! next trip in progress..Genting!! haha..duet2x??? ;p

Weekend yang sgt seronok untuk saya..weekend korang camne?? hopefully seronok juge.. :) teringin nak jumpa kawan-kawan blogger n picnic ramai-ramai..hurmmpphh! next time maybe?

p/s: kami memang rapat, ini bukan lakonan..(*..~) sampai kolej saya terus solat pastu tido sampai 3 jam tak sedarkan diri..malamnye pula ade lagi program..sambung next entry eh?? heeee.. ;p okelah, enjoy your day readers and followers semua!

bye! with love..Berys..~

18 ORANG KRITIK:

velasrizal said...

wah sonoknye ber bbq..

Blog AkU dAn SeSuAtU Dah Ada Fan Club ?

a d r e y n i e e l i s y a said...

uish.. ni barulah entry...
main pukal terus..
aku juga yang masih berjoging wat entry my bday+bbq..
mcm sama jerk aktvt kita.. hihih

B.E.R.Y.S said...

rizal: heeee..~ mahu ke?? ade banyak lebih nie..;p

lisya: hahaa..teruskan berjogging yea?? jangan sampai hangus bbq tue..haha!! ;p

Shayang ke? said...

aiks..mane takde pon label "shayang-shayang" dalam pic :P

aCu said...

awwww...bestnye! ni ala-ala reunion jaksa la eh? haha..

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
B.E.R.Y.S said...

shayang ke?: aiissshhh! mereka semua kesyaangan saya, nak label camne lagi? hohoho..;p

zulaikha@acu: haha..mengimbau kenangan time english camp aritu..tu yang datang port dickson..maybe after this mantan jaksa kajai plak ke PD??? heeee..~ :)

Anonymous said...

comel2 picnic (*_*)

Lindonut said...

haha heavennye! cm sgt sronok je. huhuu! ♥

B.E.R.Y.S said...

anonymous: huuuu..comel ke?? or ayam panggang tue yang comel? ahaakkksss!! ;p

lindonut: yuppp!! memag seronok!! sgt!! anyway, nak berries untuk buat top donut ke?? heeeee... :)

dunspeak♥ said...

wah enjoynye! =)

B.E.R.Y.S said...

dunspeak<3: heeee..sgt enjoy!! jom picnic!! ;)

Aidi-Safuan said...

ala, xajak! :(

B.E.R.Y.S said...

aidi-safuan: lambat! tak ckp nak ikut..huhuhu..;p

wani napiah said...

dayah, masa mandi tu x de jumpa buaya ke?hehe..ak rasa, ak baca cerita pasal buaya mati kt pd tu ari yg sama ko pi pd..ayoookkkkk!!!!

B.E.R.Y.S said...

wani: hahaa..tulah, time tgh mandi manda mmg tak pk ape2x..balik2x keluar kat berita ade buaya mati kat PD hari yang sama time kitorg pegi..hurmm..maybe kat tmpt lain kott..hehee..nasib baik tak jumpa buaya tue,, kalau tak mesti aku femes!! hahaha..;p

mizzbutterfly said...

beshnye....awesome la korang..:) tibe2 rindu plak..

B.E.R.Y.S said...

mizbutterfly: hohoo..rindukan genting time 1st year dulu...bile ntah nak g lagi..heeeee..~ :)