Nurul Sayang Kamu: Cepat Pilih! Penyepak, Penampar, Penyeeepakk (pakai kaki) atau nak Pelempang Berapi? Mane Satu??

Cepat Pilih! Penyepak, Penampar, Penyeeepakk (pakai kaki) atau nak Pelempang Berapi? Mane Satu??

Korang-korang..ape korang rase bile korang dalam satu situasi di mana korang excited gila nak jumpa someone nie then bile tunggu-tunggu orang yang korang nak jumpa tue tak muncul-muncul? bukan die tak sengaja ke hape tapi memang disengajakan..haiisshh! geram tak geram? marah tak marah? rase macam nak kick je kannn?


Haaaa..saya bukan nak lepaskan geram bagi diri saya, tapi saya nak wakilkan seseorang yang datang mengadu kat saya ni haa..biaselah, saya kan ade bukak consultant firm free of charge lagi tuu..mahu tak ramai yang datang nak ngadu masalah itu ini..saya pun layannnnkan saje..bile dah ramai yang mengadu tue tetibe rase ohhhhh!! pelissss..!! jangan datang lagi buleh tak? hahahaha..eh eh!! bukan bukan..maksud saya, saya dah takde idea dah nak tolong camne..huuuu.. ;p idea yang ade pun dah basi boleh buang masuk dalam tong sampah..silap-silap tong sampah pun tak mahu idea basi saya tuh! heh! :)


So, korang rase camne? ape yang patut and tak patut nak buat? okelah, saya bagi gambaran lebih jelas sikit..camni, kawan saya pempuan, tunggu die punye kawan lelaki lama gilaaaa kononnye nak wat bufday surpriselah kat lelaki tue..siap dengan hadiah bagai..then bile dah sampai tempat yang ditunggu si lelaki tue tak muncul-muncul..call tak dapat, mesej tak delivered..tup tup haaaa!! sentap! tengok laki tue tengah ketawa dengan riang gembira dengan pempuan lain..si pempuan nie apelagi..tak pikir panjang terus buang hadiah dalam tong sampah dan lari ala-ala kuch kuch hota hai meninggalkan lelaki itu dengan harapan lelaki tue kejar dielah kannn..hahaha..*hadiah tue besshh! baik bagi saya ni haaa..isk isk isk!!*


So so so?? tolong saya eh? sape yang tolong saya bagi sejambak bunga ros wane pink rm60!! mahu tak? :) :) :)


p/s: arini hari last convo dekat UKM nih..pasni jalan nak masuk ke UKM tak sesak lagi..heeee..bolehlah abg-abg guard UKM berehat dengan tenang..kesian lah tengok..huuuu..:p *ape kes nak kesian, admire ke kat abg guard tuh ohh tak kuase!*




Big mama convo..heeee..congratss kak sally!
nie kakak depan bilik saya last sem!
dah convo dah ahad lepas..kitorang panggil die mama..
sebabnye, rahsia! haha..lagi satu die dah bertunang..!! yeeeyy!
jap lagi dapat papa ipar! hehehe.. :)


with love,, Berys~

21 ORANG KRITIK:

cik aiLebiu said...

lelaki jenis keparat la macam tu...sengaja x dtg bila di ajak..huhu...xyah sedih la utk lelaki macam tu...dh sah2 jenis yg x menghargai...

kaki sepak said...

sepak je bola2 gantung die...kasi ajar sket mamat tuh

B.E.R.Y.S said...

cik ailebiu: ohhh!! lelaki berkarat memang susahlah..huuuu~ :) diasah pun takkan berkilat..heee..

kaki sepak: oohh!! tak berketurunan plak nanti member i tuh! huuhuuh..

tg x0ra said...

tinggalkn jer.. buang masa kalo teruskn.. hadiah tuh rugi kalo buang, baik bg nurul.. atau jual balik dgn potongan harga.. dpt cover duit~ ;P

Bro Framestone said...

he..23x selalu kalau perempuan nk wat surprise sure xmenjadi..

lelaki kekadang mmg cam nie .. dorg leh ajak ape yg perempuan akan lakukan...

sepanjang hidup bro... bro boleh dikatakan ada saja surprise untuk die sampai menangis2 bro buat... tp xde yg mampu nk wat cam tue..

mgkin ada reason gak die buat cam tue


pe2 pun bro nk cakap la kan... time buzday biar la yang terakhir yang menyambutnya adalah bersama org tersyg.. terlambat pun xpe, asalkan masa tue lebih lama berbanding dengan orang lain..

tue la tips yang bro amalkan... mmg berbaloi2 lagi2 bagi mereka yang dah berkeluarga....

Shahir Naim said...

ahahahha... ade kenalan aku lagi style... struggle datang jauh2 nak surprise bf time grad... last2 dier yang tersurprise sebab bf dier sedang bersayang2 ngan awek lain~ hahahaha

B.E.R.Y.S said...

tg.ixora:taw takpe..rugi jer hadiah tue..baik bagi nurul nie haa..upah bagi consultant..gagaa... :)

bro: hye bro!! thanx for the comment yang membina..betul jugak tue..sambut dengan yang tersayang paling last! best best!! :)

B.E.R.Y.S said...

shahir: perrgghh! tue lagi hebat! memang mintak penyepaaakksss betul tuh! haahahahaa..kesian kesian.. :(

Dr Zahau said...

oo..ad bukak consultant rupanya..hah..btw..

Selamat Menyambut Ramadhan..!!..kirim bubur lambuk ke aussie bleh?..=)

B.E.R.Y.S said...

azhar: eh eh eh!! ustaz kita muncul! haha..selamat pulang dari umrah! camne?? best tak? terkejut senanye dpt msg dari azhar aritu..tak tau nak reply ape.haha :)

salam ramadhan almubarak! kalau pos bubur lambuk hurmm, basi lah nanti..azharkan chef! masak je bubur sendiri..heee..pakai yang instant punye..hehe ;p

p/s: dah boleh buat salam perantau eh? masuk paperkan? haaaa..:)

hazman aka species1980 said...

Hmmm... tak ramai sebenarnya jejaka yang suka layan suprise bezday...

B.E.R.Y.S said...

hazman: really? termasuk anda? :p

kisahsensasi said...

No wonder la petang semalam bz giler jalan kat pintu utama UKM tu.... kiri kanan penuh kete... yang amik gambar tue memang banyak tak hengat la.... ;-p

kodok hijau the ghost writer said...

tak guna punya jantan tak kuasa kak tipah.. uik ..silap lak.kodok hahahaha.

nak bunga masa konvo.. bila habis study? bukan setakat bunga rose. siap basu, baja, benih bunga rosa hahaha


inilah hidup.....

B.E.R.Y.S said...

kisah sensasi:a'ah..sgt ramai orang, mak orang, bapak orang, adik orang, ora-orang kat sawah tue pun ade jugak bersnap snap!! sampai sesakkk!

kodok hijau: kodok nak bagi bunga ke?? nak nak!! nak rose putih merah jihauuuu eh! salah, hijaaauuu!! haha.. :)

Dr Zahau said...

Alhamdulillah..segala urusan dipermudah Allah..=)

azhar kt sini mmg akn masak bubur asyura ngn uncle2 yg duk sini..then distribute kt student..free!..tp studnt UKM x leh la..jauh sngt..=)

B.E.R.Y.S said...

azhar: errmm..okelah! takpe..kita exchange bubur..hehehe.. :)

Bro Framestone said...

same2 kasih

bro cakap base on pengalaman n mmg bro akan wat cam tue... utamakan rerakan or orang lain...

biar yang tersayang terakhir n klu boleh time tue pastikan tiada gangguan...

baru terasa bahagia dari awal2 dah rase merana kan

B.E.R.Y.S said...

Bro: Oke! thanx for the tips yg sgt berguna..maklumlah bro dah kawen..pengalaman mesti byk..heeee ;)

Bro Framestone said...

Er, u single ke?

B.E.R.Y.S said...

bro: eh eh! saya in a relationship..haaaa! boleh tak camtu..hahahaha.. :)