Nurul Sayang Kamu: Jangan Bunuh Diri Duluuuuuu..Otakkk adeee pakai sebelum matii..

Jangan Bunuh Diri Duluuuuuu..Otakkk adeee pakai sebelum matii..

Salam semua! hoi hoi yahooii! arini saya sangatlah berjiwa patriotik camtu..berkobar-kobar pasang jalur gemilang kat luar rumah ni haaa..*bohong sunat di bulan pose salah satu amalan sunat yang patut diamalkan..heee~* okelah, takde..senanye sempena nak merdeka nie kolej saya adelah wat program sikit, so kenelah hias-hias bendera semua kat keliling kolej ni haa.. :) ade gambar saya muka semangat gila tapi sume dalam phone, tak transfer lagi sebab cabel phone menyembunyikan diri tak tahuuu kat mane..entahlah! haiissshh! sape curik cabel phone saya sila pulangkan! demm!


Hurmm..tgh duk pasang bendera tue tetibe ade plak budak tanye "akak, kat kolej Zaaba ade budak cine bunuh diri ke?" haaaa!! terkejut jugaklah saya nie dala tak tahuuu ape-ape kan tetibe plak tanye kat saya nie oke mungkin muka saya nie ade iras-iras wartawan nurul syuhada nurul ain kott..huuuu.."tak tahulah dik, yeke? bile pulak bunuh diri? takde cite pun?" oke, sekarang sile detect sape junior dan sape super senior kat UKM nie! kekekeke.. :)


Korek punye korek rupenye semalam *arini dah ari rabu kan?* ade chinese boy g terjun bangunan sebabnye stress kott dgn keje belambak cam hape je so die pun agaknye cam nak raselah kan keseronokan terjun terjun bangunan ni haa so die pun try..dengar cite time terjunn tue tak mati lagi, cume patah-patah je katenye..pastu die terjun kali ke-2 baru mati..saya pun tak tahulah kannn sume nie masih dlm siasatan katenye..so, tutup cite! ;p


Ape yang saya nak bgtw kat sini, yang penting kita janganlah amek tindakan melulu tak pikir panjang kesian oii kat emak dan ayah..even stress tahap hyper sekali pun takkan lah kita tak boleh nak berfikir rasional sikit..mana letaknya akal kita ni haaa..Allah bagi akal tempatnye mulia kat atas kepala lagiii..*gunekan tanpa was-was!!* huh! lagipun skrg memang tgh musim exam sana sini..tengok status kat fb semua stock cite pasal exam, assigmnt yang berlambak, proposal itu ini etc etc etc..hurmm, agaknye kementerian pengajian tinggi kene romak balik kott sistem pembelajaran universiti..hehe..belajar sambil makan angin..boleh takk??? confirmmm takde student stress lalu bunuh diri..ohhh!! :)


Hurmm..saya pun kira agak stress jugak senanye nie..almaklumlah dah final year nak grad tahun depan so takpelah kott bertungkus lumus lebih sikit tahun nie nak dapat segulung ijazah untuk emak dan ayah!! kita nie kire senang je, just nak belajar sungguh-sungguh..cube tengok emak ayah kita tue..penat kott keje siang malam pagi petang nak sekolahkan kita ni haaa jadi pandai bijak berwawasan bagai..pikir-pikirkanlah yea..hidup emak dan ayah! hoyehh! :)




pesanan penaja: saya anti lelaki curang! huh!
kalau dapat lelaki curang memang stress! :(

Okelah, cukup dulu untuk arini..selamat menyambung puase korang-korang!! hidup mesti ceria, jangan stress terlampau! okeh! bye!


With love,,,Berys~

4 ORANG KRITIK:

Ery Farieha said...

ada jugak kecoh2 kt FB tadi
huhuh
da 2nd kes utk tahun ni kan?
huhu~

N U R U L said...

ery: a'ah..tula..naik seram jugak bile dah 2nd time jadi..huuuuu..~

kodok hijau the ghost writer said...

kodok tak curang.. gatal jer.. anti tak ?

N U R U L said...

kodok: erk?? gatal pun taknak! ahhaa