Nurul Sayang Kamu: Mari kita smaaassshh sama itu chickennn jadi ayam penyekkk!!

Mari kita smaaassshh sama itu chickennn jadi ayam penyekkk!!

Semalam ade sorang member cakap nasi ayam penyet kat Pesta Convo sedap! Selama nie saya cume dengar je orang sebut nasi ayam penyet, nasi ayam penyekkkk! huh! tapi saya tak pernah tahu pun camne rupe nasi ayam tue..hurmm.. dek kerana semangat ingin tahu tersangatlah menebal dalam diri ni, saya pun sanggup tak beli makanan berbuka semalam semata-mata nak makan nasi ayam penyet kat Pesta Convo..heeee..~ punyelah jakun saya nie! tapi suke hatilah kan nak jakun ke hape..dah memang saya tak pernah nampak nasi tue camne..ngenggg~


Bile dah sampai kat tapak pesta, kaki nie laju je jalan tak tengok kiri kanan, abg-abg jual produk kesihatan semua tue saya tak pandang dah..pakcik buncit jual ice cream minggoo-minggoo tue pun saya tolak tepi..*fevret saya ice cream tue!!* focus kat gerai jual makanan jer..heh! dari jauh nampak dah banner, nasi ayam penyet..!! hahaha..tu diaaaa.. (*_~) mata dah keluar bintang! hehe..


Masuk-masuk je gerai tue, alamak!! semuanya Indonesian!! salah kedai ke hape..pastu tengok balik kat banner tue.."Warung Indonesian" haaaa!! tak tengok sampai abes.. hehe.. baru saya tahu nasi ayam penyet tue dari Indonesia..weeee...!! banyak gile soalan saya tanye kat abg yang jual nasi ayam penyet tue..


Saya: Abg, nasi ayam penyet nie camne ye?

Abg: Nasi itu dimakan sama ayam penyet..boleh juga dimakan sama nasi udukkk..


Saya: Haaa?? Ayam penyet tue camne?


Abg: Ayam Penyet dalam english disebut "Smash Chicken"..!! *sambil buat gaya smash*


Ha??? hahaaha..!! Saya bantai gelak kat situ jugak, terus hilang kesopanan saya..huuuu~
serius batak sungguh time tue..

Saya : Oke, bagi nasi ayam penyet 3 bang..!! *gile melahap.. heee..~takde maknenye saya makan sampai 3..ade lagi 2 orang member saya ikut jugeee...*


bla bla bla...



ni haa rupe nasi *smash chicken!* komersial gituuu.. hahaha..rasenye boleh tahan sedap.. :)


Rase macam nak pegi pesta convo lagilah malam nie..haha..nak cuci mata pulak..haaa! jangan ingat saya nak cuci mata pandang cowok-cowok kat situ, saya nak tengok shawl cantek-cantek..semalam dah tengok tapi tak puas lagi..hehe..jommmm!!

Bye semua! :)

With love..Berys~

10 ORANG KRITIK:

Blog Leader said...

Hah kan da lapa da perut ni... Baru jer nak diet... Saya pun nak carik nasik ayam penyek la... Tapi penyek pakai kaki hehehe...

En.Wan

B.E.R.Y.S said...

mak aiii..kalau penyekk pakai kaki tak lalu lah nak makan..huhuhu..~ :p

HonEyBuNNy said...

time convo mmg best...mcm2 ada juai kn..hehe

B.E.R.Y.S said...

kak ila: a'ah..!! rase nak memborong jer..hahaha.. :) jom kak ila belanja saya shawlllssss!!

kodok hijau the ghost writer said...

kat bangi banyak ayam kena penyek ngan keta.. kenapa tak goreng ayam tu hahahaha

B.E.R.Y.S said...

kodok: tu lainlah kodok..kalau mati kene langgar tak boleh makan dah..kene kebumikan terus..huhu..;)

mizzbutterfly said...

hahahah pasal nasi ayam penyet ko nih la..iema jak aku turun pesta..mlm nih..yup..tgk mcm sedap..i will try it...

B.E.R.Y.S said...

mizbutterfly: haha..yeke?? trylah malam nie..kim salam kat abg yang jual ayam penyekkk tue.haaaa..~ :)

Shahir Naim said...

malam last sangat la patut shopping weh~ harge dah jatuh kot!!! :D

B.E.R.Y.S said...

shahir: eh eh! setiap malam aku shopping..malam nie malam last pun aku shopping..hahaha.. :) psst, nak jumpa yuna malam nie..kakak kembar aku tuh! :)