Nurul Sayang Kamu: Sape taknak kawen, rugi banyak! eheeheee..~ ;)

Sape taknak kawen, rugi banyak! eheeheee..~ ;)

Salam semua!! heee..~ bersempena dengan sheikh muzaffar nak kawen esok, *ape kene mengena saya dengan sheikh muzaffar? nak tahu? tunggu di penghujung entry nih! oke?* tetibe je saya rase nak wat entry pasal kawen-kawen..eheee~ best tak kawen? agak-agaknye camnelah kann bile muda-muda dah kawen? maybe untuk orang dulu-dulu kalau kawen awal tu memang dah biase, even emak saya pun kawen umur 18 tahun! hurmm..nasib baik saya tak kene ikut jejak langkah emak! fuuhhh!! ;p kalau tak, adeeeyyhhh yenaadeeiii..mane nak cari pakwe tipu-tipu suruh jadi suamikuuuu???? demm!





Datuk K & Siti



Saiful & Aida (Gadis Melayu 1)



Zamarul & Diana Rafar



Que Haidar & Linda Jasmin



mawi & ekin

saje je letak gambar orang kawen..nak bagi semangat sikit! hehe.. ;p


Okelah, kalau boleh saya ni takkan dan taknak kawen time study.. kat sini ade my personal view sebab kenapa saya taknak dan takkan kawen time tgh study:


1. First-first, mestilah sebab duit! kann?? haaa, nak kawen grand-grand, buat kat hotel tapi pinjam loan dengan bank ape kes? ahaha..malunye kalau camtuh! ohh, tak sanggup den! ;p yela, time tengah belajar memang takde duit lagilah, kalau kos nak kawen tu seringgit dua ringgit memang sekarang ni dah berderet anak-anak..heee..~ ;)


2. Preparation. Maksud preparation kat sini dari segi fizikal dan mental.. sedangkan lidah lagi tergigit. *eh eh..motif letak peribahasa nih?* yela, sedangkan time belajar pun sangatlah tak bagus nak manage masa untuk diri sendiri. Inikan pulak bile nak kawen time belajar.. hurmm.. alamatnye hye hye bye bye lah si hubby nanti! dengan assignment yang berlambak, tak siap, campur dengan kerja rumahtangga lagi.. takkan nak biar suami pulak yang uruskan? baik takyah kawen camtu! isk3~ takmo takmo.. ;p


3. Bunting Pelamin.. haa, yang ni lagilah kann?? *dulu tak tahu ape benda bunting pelamin tuh..ingatkan naik-naik pelamin terus je uwweekkk!! hahaa..jahil betul dulu..memang tak tahu langsung lah benda alah tuh..* rezeki kawen time study, tercepat pulak pregnant! hohoho..alhamdulillah..*ehhh, sape yang pregnant?* hiisshh! sebab saya ade jugak member yang dah kawen pastu die pregnant..rase macam sweet pulak..pergi class, pergi lecture berdua dengan baby dalam perut..aloolooo..~ takut-takut baby tuh grad dulu dari ibu die..haha! rase semangat pulak nak korek ilmu kawen-kawen dari member..auuww!!;p


So, tulah sedikit sebanyak sebab yang saya rase saya takkan dan taknak kawen time study..tapi terpulanglah dekat individu tu sendiri..kalau dah betul-betul ready, why not kan proceed je dengan alam rumahtangga.. :) best taw kawen !! cume saya ni je childish.. tak matang lagi even dah 21.. mak aiihh! mintak maaplah abang-abang semua! i tak matang lagi..haha..geli ah! ;p


note: *kaitan saya dengan sheikh muzaffar?* esok sheikh muzaffar kawen!! yessss!! esok jugak kawan saya akan kawen!! ohhh, rase nak kawen sekarang! sheikh muzaffar betul-betul memberi inspirasi untuk saya kawen.. *sigh* jom kawen? tu je kaitannye..kih3..~ sile jangan beng-ang..


Okelah, nite semua! bye! ;p selamat mimpi kawen-kawen..salam..

with love, Berys~



12 ORANG KRITIK:

Cik Jari said...

haha..best!
nak kawen gak!

N U R U L said...

cik jari: ambooiihhh..cepat je! haha

fendi_scropio said...

salam...benda baik cepatkanla...heh

Faizal n Fashitah said...

Fuhhhh saya dah kawen.. selamat dah ehek. Dulu seblom nak kawen, keje siang malam semata2 nak carik duit utk kawen. Alhamdulillah so far semua majlis guna cash.. takdak hutang2 huhu XD

Hunny Maldini said...

wahhhh best!!!

Anonymous said...

sah u ni kene kawen cepatt.sile gtaw calon suh minang

keyna said...

dayah! ang p ka??aku lupe deh~ ptg td bgn tido br teringt~ sobsobsob =_(

N U R U L said...

fendi: insyaallah..cepta2xlah yerk? haahaaa.. ;p

f&f: hurmmm..baguslah takde hutang2x..pas kawen nanti takde sibuk nak pikir kene bayar hutang..hehee ;)

hunny!: beeessstt kawen! ehehee..~

anon: ehhh, ke situ pulakkk.. ;p

keyna: a'ah, aku p dgn dalila..bessttt! makan banyakksss!! hahahhaa

Mario said...

mmg rugi kawin lmbt...weeee

fendi_scropio said...

menjemput anda ke belog saya untuk menerima award;
http://blogfendi86.blogspot.com/2010/10/my-first-award.html

N U R U L said...

mario: comel nama marion nih..teringat dulu-dulu selalu main mario war! haha..tula, sila kawen cepat ye kalau taknak rugi..heee~

N U R U L said...

fendi: thanx!! ;p