Nurul Sayang Kamu: Bahana Tido Petang

Bahana Tido Petang

Arini sy keluar g shopping sikit..pnt gak..huhu..thanx kak dell..blanje sy td..pastu smpi ukm dlm pukul 4.30 ptg cmtu..on9 ym jap..tetiba ramai pulak yg "BUZZ"..haaiissshhh!! ramai btol peminat..hahahaha..tapi sy ckp sy pnt..nk tdo..tp ade sorg sahabat ym sy pesan.."awak jgn tido ptg2x camni nnti awak akan rasa makin pnt" camtulah lebih krg..tp sy degil! nak gak tdo.."ngeh ngeh ngeh" ketawa degil..pastu sy tdolah..dgn rakusnya sy pun tdo..ZzzzzZzzZZZzz..~

tgh syok2x tdo tue sy dpt call dari my mum bgtw ayah sy excident..tak boleh jalan seumur hidup!! OMG!! terkejut sgt2x...!! rase mcm nak tercabut nyawa nie!! sedih mcm tak boleh nk ckp dah!! ape korg rase bile tibe2x dapat berita mcmtu??? speechless..tapi sy sempat melawak dgn my mum..sy cakap "ntah2x ayah nak buat surprise je ckp excident"..act, ayah sy sedang outstation di sabah..tapi my mum dah nangis-nangis teruk mcm ape..sy pun tak taw lah nak buat ape.."Ayah tak boleh jalan seumur hidup!!!...." aarrrggghhh!! dugaan ape nie!! Ya Allah..

tibe2x dgr org ketuk.."nurul..nurul..faten nie..." tetiba sy tersedar..Astaghfirullah..sy bermimpi rupenyer..tapi sy mcm tak percaya sy mimpi..pastu sy terus ambik phone msg my mum.."Salam mak..semuanya sihat ke kat rumah?" dalam masa tak krg 5 saat terus my mum call.."Kenapa dgn kamu nie?? tak pernah2x msg mcmni..lain mcm je bunyi.." bebel emakku..cheh! dah mcm novel pulak..hehehe~

pastu mula lah sy start nangis!! wey!! takot sungguh kalau ade ape2x jadi!! huhu..pastu dah citer dari mula smpi abes dkt my mum..pastu my mum sambung **cite(bebel) dkt sy..hahaha..padan muka sy..sape suruh tido ptg2x!! kan dah kene!!

pengajarannye kat sini..jgn tido ptg lagi..tahniah kpd sy kerana berjaya mengambil iktibar drpd ape yg jadi harini..lagi satu pengajaran..rajin-rajinlah tanye khabar ibu ayah ngan family kat umah..jgn bile dah jadi ape2x baru nak msg nak call..hehehe..kalau tak tak taw bile nak sedar!!

p/s: serius! masih rase terkejot lagi...waaaaaaaaaaaaa~~ tolong...!! =(

4 ORANG KRITIK:

nurhuda abdulrahman said...

haiyoo..
kena amek iktibar gak nie
=)

LaDy DeLLaZ said...

er.. scary giler mimpi.. huhuhu~ suspen jer bace td..

B.E.R.Y.S said...

kak dell: huhuhu..berpeluh2x mimpi tadi!!

huda: taw takpe..sama2x amek lesson die..hehehe

Sashie VII said...

Huh..saya juga saspen amat tadi.

Nasihat itu sgt baik. TQ