Nurul Sayang Kamu: Apabila Si Mamai Menaip Mesej...Maka...Layankan sajeee..zasss!

Apabila Si Mamai Menaip Mesej...Maka...Layankan sajeee..zasss!

Salam petang isnin korang semua..ade yang baru bangunkah? ish3~sekarang pukul satu petang! bangunnn semuaaa! bangun lambat-lambat rezeki susah nak masuk dik uii..haaa..nanti jangan salahkan sape-sape pulak sebab korang tak kaya-kaya..tula, bangun lambat lagi sape suruh kann???


Oke, sekarang bukan masa nak marah sape yang bangun lambat ke ape, sebabnye saya pun bukanlah bangun awal sgt..heee..ayam berkokok sampai takde suara pun belum tentu saya bangun..haih! tu pun kalau penat sgtlaaa..tapi selalunye memang lambat pun..haha! whateverlah kan? belum kawen, single-mingle bolehlah nak bangun lewat-lewat nie, nanti sok ade suami sebelah, anak sebelah, jangan mimpilah kannnn nak bangun tengah hari..isk3! hepp! hepp!


Sebenarnye tersangatlah banyak nak bebel kat blog ni haa..tapi skrg nie tgh mengalami batuk yang secara tiba-tiba datang menyerang! adehhh! sakit betol tekak ni..demm! nasib baiklah menaip jer, kalau nak kene bercerita betul-betul guna suare confirmmm pengsannn!! :( korang selalu tak bile tengah syok mesej-mesej dgn kawan rapat sangat-sangat, pastu dekat sejam dua jam memang best jari menekan keypad phone tup tap tup tap sampai kematu tangan tuuuu..tetibe je satu penyakit menyeranggsss korang secara tiba-tiba..ehh..! bukan penyakit kematu ke penyakit kulit ke hape..diaebetis of cos lah bukann..tapi penyakit ngantukk! ngantuk tahap hyper..



Alkisahnya saya ni laa, malam tadi tgh duk mesej-mesej dgn seseorang ni kann..time tu dah hujung-hujung msg, sebenarnya dah terlelap pun..tapi excited punye pasal, dah tertido pun sanggup bangun balik bile dgr msg masuk..tapikann korangg, huuuu..entah malam tadi memang mata nie dah dicelakkan tebal-tebal oleh syaitanirrajimmm kott..*eh, bukan syaitan kene ikat ke bulan pose ni?* apekan daya, maka saya pun menaip mesej sambil mata terpejam,,fikiran dah pun melayang ke alam mimpiiii..ape lagi, ayat merapu lah yang saya taip..haaa! nak tahu ape?? "SAYA MATI..." papppp terus send! tapi tak sedar pun senanye..bangun pagi baca balik terus gelabah..nasib baik tak kecoh pagi tadi ade student UKM bunuh diri lagi..wakakaaa! tersentap naib canselor nanti kang!




mata bunga-bunga nampak pakwe kacak semalam!
eh eh! rase mcm dah jatuh hati lah..heeee..~ ngade!


Sebenarnye, bukan malam tadi je..dulu-dulu time zaman saya kuat mesej dulu selalu jugaklah tertido time mesej..haaa, ade satu mesej ni tapi bukan saya yang taiplah, saya dapat dari kawan saya.. situasi di mana si dia yang mengantuk.. dia taip "saya dahlmgskahjbhd..." hoho..~ hebat tak hebat?? kalah saya..atleast saya punye msg tue boleh jugak difahami kann? yang saya ni pun albengap bin albudusslah sgt pegi tafsirkan ape maksud tersirat msj tue..sampailah esok paginye saya tanye kat dia "awak taip ape malam tadi?" *nie kes tak puas hatilah semalaman jenuh kott baca ulang2x mesej tu..* dia jawab "entah! saya nak tulis saya dah ngntuk kott.." cisss! *muka 15 sen!* rase macam ade nak kene sepakan penalti awek lamparddd ni...grrrr!


Saya teramatlah pasti korang pun penah jugak kan mengalami benda nie..entah-entah ade yang lagi teruk kott?? lagi-lagi yang tgh hott auw auw bercinta tue mestilah siang malam pagi petang subuh zohor tak kira masa asyik bermesej je kan? kalau boleh phone tue bagi jahit terus kat tangan, barulah betul kita sebut "handphone"..ye tak? hoho..ade phone tinggal-tinggal bersepah watpekan? baik baling anjing..heee..~


Okelah, memang betul-betul banyak saya bebel..selamat berbuka dan salam merdeka esok! yeaayyy! merdeka! "1 malaysia menjana transformasi.." mari semua kita transfrom diri kita jadi lebih baik..yokk!


Bye, Salam.. With Love, Berys~

7 ORANG KRITIK:

a-m-i-r said...

hoho...lawok~

N U R U L said...

amir: heee.. :)

Anonymous said...

bangun je tengahari kot..laki tak kasi turun katil

N U R U L said...

anon: erk?

HonEyBuNNy said...

hehhehe..sama la..pernah alami jugak cmne...malooo tol...he2..semoga cepat sembuh batuk eh..

Bro Framestone said...

amaboi die nie...

baru je nk ngorat... terus cancel niat he...23x

gurau je noh

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

N U R U L said...

kak ila: heee..thanx kak! insyaallah.. :)

bro: haha..nak ngurat? report kat bini baru taw! kikiki..~