Nurul Sayang Kamu: Akhirnya Saya terpilih jadi Finalis Gadis Melayu..*tepuk tangan semua!*

Akhirnya Saya terpilih jadi Finalis Gadis Melayu..*tepuk tangan semua!*

Sedang saya asyik menyapu di halaman rumah, tibe-tibe saya disapa oleh seorang wanita lewat umur 70-an..eh! macam kenal je..jap jap tepuk dahi jap! demam ke hape saya nih! cubit lengan adooiii! sakit! erk? mimpi ke realiti nie..huuu~ rase macam tak percaya..nak taw tak sape yang tegur saya tue? Tun Dr. Siti Hasmah..perggghh!! cam tak percaya beliau yang tegur saya..hihi..kire top jugak saya ni haaa..bangga sekejap! *blush2x*


Tun: Nurul ke nie?


Saya : Ye saya..kenapa?


Tun: Tahniah ye? Anda terpilih sebagai salah seorang finalis Gadis Melayu musim ke-3..Suke tak dah terpilih?


Saya: Ape? Betul ke nie?? tapi kenapa Tun yang datang..selalu kan Wan Maimunah..


Tun: Gadis Melayu 3 ni nak Tun yang datang..bukan Wan Maimunah..


Saya masih lagi terpinga-pinga..uiissshh! betul ke ni terpilih..rasenye aritu pegi ujibakat macam hancussss lebuq..still tak percaya..melihatkan saya yang gelabah ayam..Tun menepuk bahu saya.."Tahniah sekali lagi..."


Cepat-cepat saya lari masuk rumah..nak bgtw emak! waaaahh! happy sangat sampai loncat-loncat terlupa nak behave camni ke boleh terpilih alamak tak senonohnye perangai! weeee..~


Muka emak sangat heppy! tibe-tibe emak cakap.."kak..dah bangun solat subuh ke belum nie??? dah pukul brape dah..bangun solat! jangan tido balik..!"



"Haaaa? ape yang emak mimpi nie? kakak terpilih masuk gadis melayu emak bangga tak??"


"Haaaa?? sape yang bermimpi nie? ape kakak merepek! dah bangun solat subuh!"

.
.
.

Eh jap..*sambil tengok phone..6.40am*
.
.
.


Oh..saya mimpi rupenye! cisss!! mimpi hangit lagi saya pagi tadi..baru nak berangan masuk gadis melayu tue..haha..sudahlah cukup! tak abes-abes nak perasan..tapi serius bangun tido pagi tadi tergelak sorang-sorang..tak cukup syarat kott nak terpilih masuk gadis melayu..haha..masak dahla tak sedap..cakap pun gagap..nak nak kang kene soal directly dengan ezzah aziz fauzi tu haaa confirmm gigil..wenngggg!!


Apepun tahniah untuk semua gadis yang terpilih sebagai finalis gadis melayu musim ke3..semoga success korang-korang!! Special wish untuk kak Rina Salleh! yeeeyyy!! Kak Rina mesti menang! sape tak kenal dengan Kak Rina yang gojessss lagi baik hati itu.... :) dahla cantek, bijak cari duit lagi tuuu..!




Kak Rina dan Wardina


maklumlah seminggu dua ni tido sangatlah tak proper..tido atas laptop, tido tepi katillah, nasib tak tido tepi tingkap..takut! nanti ade nenek jual karipap lalu tingkap..hurmmm..uisssshh!okelah, mahu tido sekejap..bye! smoga hari korang semua ceria-ceria oke..salam Jumaat!

With love..Berys~

8 ORANG KRITIK:

Anonymous said...

klu bab angan2 memang tbaekklah..

Puan nadxoxo said...

Kih3. Saspen je tau :P

N U R U L said...

anon: hahaa..berangan satu permulaan yang baik untuk kita berusaha..common! dream! :)

kak nad:heeee..~ suspen jgn over tau nanti baby dlm perut terkejut plak..haha :)

Ery Farieha said...

yaaa
go kak rina
heheheh

Mimi Saidi said...

ya tuhan..mati2 ak igt dowh..

N U R U L said...

ery: haha...kak rina boleh menang! ramai betol yang vote dia.. :)

mimi: haha..janganlah sampai mati yunk! ;p

a-m-i-r said...

er....perlu dipuji ke?

N U R U L said...

perlulah...ishhh3~