Nurul Sayang Kamu: Wedges Guess dengan Wedges KFC mane lagi sedap? Dua-dua sedap?

Wedges Guess dengan Wedges KFC mane lagi sedap? Dua-dua sedap?

Teringat dulu time zaman 1st year kat U nie memang tak pandai sgt nak bergaya..kalau tengok balik gambar-gambar time 1st year mak aiii selebetnye anak sapelah nie haiiyakk! maklum jela, time tue kan budak hingusan lagi, hoho..memang serba serbi tak tahu..so, banyaklah benda nak kene belajar kann..then bile dah duduk dekat 3 taun nie haaa, barulah mata ni terbukak besaq-besaq tengok dunia nyata ni haa camne rupe dia..isk3..dulu-dulu kalau nak pegi mane-mane pakai selipar jepun je..tapi up sikitlah selipar jepun yang cantek ade color-color tuuu..bukan yang betul-betul jepun punye..korang dapat bayangkan tak ape yang saya cube sampaikan ni? dapat tak dapat tak? (*_*)


Takpela kalau tak dpt bayangkan..pastu masuk 2nd year dah pandai sikitlah nak berfesyen-fesyen..mulelah start beli wedges!! time tue memang addicted sgt dgn wedges!! bile dah ade wedges, selipar jepun saya tak tengok dah..kalau boleh pegi tandas pun nak pakai wedges..haha..rase mcm selesa+heaven sgt bile pakai wedges! eh eh! bukan wedges kentang KFC tuu..wedges ni sejenis kasut ye wahai abg-abg sekalian..





wedges kasut.



wedges kentang.

wedges kasut tempatnye di kaki, wedges kentang tempatnye di mulut.
nampakkan perbezaan yang ketara di situ?


heee..~


pentinglah lelaki kene tahu kang isteri suruh suami belikan wedges tup tup suami balik beli wedges kentang..memanglah kann ade yang merajuk muncung panjang sejengkal tak dapat nak tolong..haihh! oke, sambung balik..pastu bile dah makin besar nie tahap kewanitaan dalam diri makin menyerlah..heee..~ bile balik umah tengok pulak almari baju emak..hurmm..pastu tangan gatal nak cube baju, handbag, pastu duk depan cermin lama-lama..*aktiviti ini dilakukan ketika emak tiada di rumah..harap maklum..* pastu posing ape yang patut agak-agak rase oke cepat-cepat bukak balik semua simpan dalam almari..


tapi penah je terkantoi dengan emak..hoho..tengah syok-syok melaram tue tetibe plak emak jerit "ambooooiiiiiiii! kakak buat ape dengan baju-baju emaaaakkkkkk tuuuuu..." punyelah terkejut beruk singa gajah sume ade..time tue menggigil kepala lutut tak payah cakaplah kannn..punyelah takut terus nyorok dalam almari pastu kunci almari dari dalam...berharap emak tak perasan..lawak bile emak datang bukak pintu almari dari luar..emak cakap "nak mati ke duk dalam tue lama-lama..?" uissshh! sumpah takut time tue..nasib tak kene rotann..


Sekarang dah besar alhamdulillah semuanya going smooth..nak bergaya sakan pun emak dah tak kisah..emak pulak yang sibuk-sibuk tanye "akak pakai tudung ape tuee..?" "selendang beli kat mane?" "belikan mak selendang macam akak pakai tu boleh?" banyak lagilaaa..seronok sebab dah boleh share semua benda dengan emak..ayah pulak cume geleng-geleng kpale je bile tengok kitorang sibuk melilit-lilit selendang, siap berjammm jamm..


Biaselah, hidup ni perlukan perubahan..kalau asyik di takuk lama je, sampai bile pun kita takkan berubah..tapi janganlah sampai lupekan yang lama terus..maksudnya, jadikan yang lama tu sebagai benchmark untuk kita capai ape yang kita ada sekarang..setuju?


okelah, next time kita sambung lagi..nak story pasal persiapan raye pulak..mahu sahur MCD jap lagi..menu: GCB! kali ketiga makan GCB! hoyeehhh! memang peberet! bye semua! salam..~

With love..Berys~


10 ORANG KRITIK:

Ery Farieha said...

x suke cheesy wedges
tapi suka kasut wedges
hahahaha

N U R U L said...

ery: haha..kasut wedges kene kepala pun sedaappp...hehee :)

eis said...

sy suka wedges kehepsi. rasa nak makan esok, logik tak? hehe..
wedges kat kaki tak suka sgt sbb kaki suka terpelecok. mengundang malu tu..

cahayabintang said...

i choose wdges KFC...sedap woo...
erk,tak reti pki wedges...rasa mau tergolek-golek....hahhha..
pandai ang wat lawak dgn menyorok di dalam almari...^^

N U R U L said...

eis: haha..wowooo! esok juga kah nak makan? amboii! leh blanjeee.. ;p

cahayabintang: ta wtakpe..sedap wedges kfc..kasut wedges pun sedap jugak bile terken kepala..hahaha..

menyoroklah sebab takuttt! nanti kene rotan..haha

saya_arief said...

wedges pown jadik name kasut ke..
macam2..
adess..
panggil je la kasut..
ape poblem..
haha..

N U R U L said...

arief: haha..tula, zaman skng nie macam2x..sumenye pelik2x...heee..;p

Anonymous said...

takuk lame, pcapaian? ape kaitan ngan fesyen2??

ini la pompuan sumer nk kate elok padahal mbazir

~SukEMakAn~ said...

mengidam GCB semalam
T_____________T

N U R U L said...

anon: mak aiiihh! garangnyeeee!! sy tak spesifikkan pun terhadap feseyn ni haa..kalau ade kaitan pun dari segi level of confidence kita..yela personaliti tu penting..1st impression orang mestlah luaran kita..huhu.. :) ape pun thanx anon..

sukemakan: hooo hoooo..GCB sedaaappp!