Nurul Sayang Kamu: Tukar Mood Dari Hijau Kodok Kepada Merah Jambu

Tukar Mood Dari Hijau Kodok Kepada Merah Jambu

Ade ape dengan merah jambu? huh! merah jambu dengan wanita memang tak dapat dipisahkan ibarat irama dan lagu. ecewaah! salam hari minggu semua! hope semuanya sihat-sihat hendaknye. :) okelah, pagi tadi bangun tido dengan semangat mengemas bilik dengan berkobar-kobar. tukar cadar, sarung bantal, basuh baju, cuci pinggan mangkuk, mandikan anak, tukar lampin anak, buat susu anak. haa. dah macam superwoman dah. semua nak buat. oke, saya takde anak. kawen pun belum lagi. sekian.




Baiklah, mari semua orang tukar mood kepada pink. yang lelaki pun boleh kalau nak tukar mood jadi pink. pink kan simbol passionate kan? sebenarnya saya bukanlah obses gila dengan pink. suke biasa-biasa je. takde pun nak nangis-nangis meraung kalau tak dapat beg pink, baju pink, kasut pink. tak tak. itu bukan saya. mungkin secara tak sengaja most of my stuff semuanya warna pink. time belajar kat matrikulasi dulu barang-barang memang banyak warna pink. nasib baik baldi warna biru. haha. pastu ade sorang kawan satu aras ni datang bilik. dia cakap saya "pinky girl". terus saya nangis. sebab saya tak suke orang cakap saya pinky. saya bukan pinky. time tue saya duk fikir pinky tu ala-ala punk. haha. marah betul. saya bukan pinky apatah lagi budak punk. huh! jahilnye time tuh!


pastu bile belajar kat UKM nih, ade sorang lecturer cakap. warne pink ni warna orang bodoh. ke warna orang gila. antara gila dan bodoh. tak ingatlah. last semester dia cakap. dia cakap warna pink sangatlah tak sesuai lagi-lagi untuk kereta. tapi tengok Myvi Pink tu oke jer. hurmm. pape jela.


tapi saya tabiklah dekat lelaki-lelaki yang berani tampil "pink"..haha. nak nak kalau dapat makwe atau isteri yang sukakan pink. confirm si pakwe/suami terbawa-bawa dengan ke"pinky"an makwe/isteri diorang. sweet jugaklah kan?


Haa, lagi satu jangan tak tahu yea korang-korang. warna pink ni warna untuk breast cancer awareness campaign. meh ler kita pakai pink untuk support campaign nih. :) kan murni gituu..;p haa, lagi satu! sape-sape yang ade masalah insomnia@sukar untuk tido, catlah bilik korang dengan warna pink. confirm lelap. jangan tak bangun subuh dah ler. huhu ;p


Sekarang dah umur 21 lebih-lebih nih, bile tengok kat bilik ni still banyak lagi barang-barang warne pink, terase macam girlishhhyeee..hihi..daripada baju-baju sampailah ubat stapler. semuanya warna pink! :) tapikan, ade bagus jugak bile barang-barang kita nih just daripada satu warna je. bila hilang senang nak cari. :)


Psst. Saya tengah obses kumpul bangles banyak-banyak. hehe. nak cari bangles wane pink yang sweet-sweet. unik-unik.



-bow tie bangles-





-Button bangles with ribbon-



-fatty-fatty bangles-



cantekkan? ish. kalau lah ade duit juta-juta lemon. akan ku beli semua bangles tuh. tak lupe juge nak beli lemon-lemon. hoho. lemon tuh sejenis buah. bukan sailormoon. hoho. ;p okelah, tu je entry untuk arini. nak p jogging! *haha. panas-panas buta nak p jogging ape ke jadahlah kannn?* jogging atas katil jer. bye! salam.


15 ORANG KRITIK:

Anonymous said...

eh.takbek joging atas katil..kene amek lesen dr tok kadi dulu.

Anonymous said...

u ni da bjiwa isteri la..hehehe..

Anonymous said...

sokongla kete buatan tmpatan.

trimas

N U R U L said...

anon 1: ha'ahlah, suke pk negative. ish! nak tidolah maksudnye..;p

anono 2: haha. tak lame dah kott.huahaua..eeee~

anon 3: ye ye! saya sokong kilang proton! haha;p

Maggotz said...

naaaakk bangles!!

N U R U L said...

maggotz: nak kene beli....hehehe :)

Rozana Razali said...

sama la, xngaku suka pink, tp byk gk barang kaler pink.. =P

zati said...

hik pink, blog zati pink hahahak :D

N U R U L said...

rozana: haha..ade geng pink! samelah kitew..hehe :)

zati: muncul pun cik zati kite..belog pink zati sume dah kenal. dgn lappy pink die..hahahha :)

cik bihah said...

hahaha..masa skolah dlu suke warna pink nie gak..bile dah mendebab makin lama segan lak kalu pkai pink over2 sgt..hehehe.. =)

N U R U L said...

cik bihah: time skolah takpe, kecik lagi..dah tua-tua rase segan pulak kan? eh eh, dah tua ke? hahaa.. ;p takpe, if kita confident why not kan? :)

aida cy said...

warna pink tu nabi Muhammad suke :)

N U R U L said...

aida: tulah, penah dengar jugak Nabi Muhammad suke warna pink. tapi tak sure betul ke tak. :) thanx!

Fello Ariza said...

ahhh pink pulak dahh -.-"

haha..terasa diri ini brtukar warna pink stelah mmbace entri nih..

haha :P

N U R U L said...

fello: haha..welcome to pinky world! bahahhaa.. ;p