Nurul Sayang Kamu: Buku Biodata ;)

Buku Biodata ;)

gambar pembukaan, gambar makan! ;)

Assalamualaikum, salam jumaat,salam Saiyidul Ayyam penghulu segala hari. Hari jumaat kene buat amal ibadah banyak-banyak, eehh! Bukanlah, Hari lain pun kene jugak taw! ;p sebenarnye tetibe kite teringat pasal zaman sekolah dulu-dulu. Zaman takde facebook, takde frenster, myspace, twitter. For sure korang semua *terutamanya girls* mesti ade buku log yang diberi nama buku biodata. Haaa, cube ingat balik. Mesti adeee punyee. Yang lelaki tak tawlah ade ke tak, kalau ade ohh sweet+gentle+aauuww! Ahaha. Taklah, gurau jee!


Kitee ade buku tuh! Cantek taw! WANE PINK kalau tak silap! Mintak duit kat mak nak beli buku log dekat koop sekolah pastu balut cantek-cantek pakai wrapper. Heee ;) kawan-kawan semua adeee buku tuh! Dulu time form one sampai form five kite dok hostel. Pastu kite semangat suruh kawan-kawan tulis dekat buku biodata tuh. Dari dorm satu sampai dorm tujuh, kite duk sibuk ke hulu ke hilir. Semata-mata nak suruh kawan-kawan tulis biodata dia-orang dekat buku kite. ;p


Muka surat pertama dengan kedua *kulit buku+helaian pertama* kite tulis ala-ala introduction.


“Assalamualaikum, kehadapan kawan-kawanku yang disayangi, minta jasa baik korang untuk tulis pasal diri korang dalam buku aku yang comel nih..Tapi setiap orang tak boleh tulis lebih dari dua helai. Sekian, Salam sayang, pemilik buku. Pastu tandatangan kite.”


Lebih kurang camtulah ayatnyeee. Hihi. Yang penting nak highlight kat situ, setiap orang tak boleh tulis lebih 2 helai. *kedekutnyeee aku!* hihi. Alaah, orang lain lagi kedekut, satu halaman untuk empat orang, sila garis pakai pembaris untuk bahagikan empat. Gegeggeee!!


Bile masuk bab isi pulak, haaa. Masing-masing nak lawan sape paling kreatif!! Ade yang bubuh pembalut coklat, pastu tampal kertas warnelah, letak serbuk prada lah, pastu gam sane gam sini. Letak bunga keringlah, letak duit syilinglah*dala duit satu sen jeee, kalau rm50 sekeping takpelah jugakk!*Ade yang lagi kreatif , die bakar kertas guna ubat nyamuk sebab nak bagi effect coklat-coklat dekat kertas tuh. Kreatifkann?? Ke takk? Heee ;) haih! Tu baru coraknye sajeee. Bab isi pulak, kalau boleh semua nak ceriteee!


gambar dari google! sapelah Joyah Jusco nie kann? hik3!


Nama penuh, nama samaran, D.O.B, P.OB, Makanan Kegemaran, Minuman Kegemaran, Benda yang paling suke, benda yang paling benci, Nama Ibu, Nama Bapa, *nama atok dengan nama nenek takdeee pulak yea diorang nak tulis! Heee ;)* pastu mesti kene ade no.telefon and the last one “UCAPAN”. Ohh, lupeee, tandatangan diorang. Ade jugak yang letak name pakwe, nama bakal mak mertua dengan pak mertua!! Comelllll sgt!!

Nampak macam kuno je, tapi bile ingat-ingat balik tulah antara perkara paling sweet jadi budak sekolah. Hahahaa. ;)

*teringat time sekolah pernah kene tangkap dgn cikgu disiplin dekat bawah tangga time prep sebab gayut berjam-jam dengan pakweee. Time tuh sekolah boleh bawak henpon seminggu! Heee ;p pastu tipu cikgu disiplin, cakap call makkkk sebab emergency..wakaka! cikgu tuh percayeeeee! Hebatnye aku!*

Sekian, Wabillahitaufiq walhidayah, wassalamualaikum. W.b.t



Ohhh, sebelum terlupeee, ade kakak senior, die jual pre-loved items. Contoh macam baju kat bawah nih.


Mari tawar menawar! Kalau ade mase free jenguk-jenguklah fb dieee (LADY DELLAZ)..barang baikkkk der! *saya tak jual dadah, saya tolong promote kan jeee.. ;) tetibeee pulokkss!*

Thanx sebab baceee entry nih! Salam Sayang, Nurul Sayang Kamu.

p/s: weekend nih saya pergi Bagan Lalang.. ade family gathering. Nanti saye cecite ce citeee!! Jom jalan!


12 ORANG KRITIK:

Khairie Hisyam said...

saya..tak gentle-leman. tapi ada jugak.banyak.haha.

ada lagi di rumah :)

cahayabintang said...

biodata i ade tak awak??haha

nulhazwany abdul malik said...

haha buku biodata.. memang sweet.
cara paling senang nak kenal kawan.

budak perempuan kalau dapat tulis biodata memang over. habis segala idola, cartoon kegemaran, warna kegemaran, semua nak tulis. lepas tu highlight besar2 tarikh lahir. dengan harapan kawan bagi hadiah. hahaha

N U R U L said...

khairie: haaa, yeke tak gentleman?

ade jugak ehh buku tue?? ;)

cahay bintang: adeee, tapi tak ingat letak kat maneee.. ;(

hazwany:haha, pastu letak penyanyi kegemaran, pelakon kegemaran..semuuuaaa nak storrryyy..

sweet kann!

Khairie Hisyam said...

Gentle-leman, tak..gentleman saja. Lain tu kata cikgu tusyen BI darjah 6 saya.

N U R U L said...

khairie: isk3, kesian leman jadi gentle..haha ;)

Anonymous said...

Suke gmbr mkn. hehe

N U R U L said...

thanx~ ;)

Anonymous said...

nak isi. bole?hihi

anamizu said...

cik ana pun ade gak BUKU BIODATA mcm gitu dolu2 mase skolah..
mmg pakat lawan sape kreatifla..hik3
cik ana singgah & folow nurul ^^

recent post : |pernah jawab panggilan camni???|

AkuBukanBlogger said...

i xde biodata tp i ade biografi,kehkeh..hehe gurau2..

-link back http://kipasmati.blogspot.com-

LaLaLovy said...

hey pretty, join contest i tau..

http://lalalovy.blogspot.com/2011/02/contest-lalalovy.html