Nurul Sayang Kamu: Sekembalinya aku dari hometown!!

Sekembalinya aku dari hometown!!

Last minute punyer plan..actually, dis week aku tak rancang pun nak balik umah..erm, tibe2 je my mum call tanyer "nak balik tak?"..aku pun tanye balik.."nak amek ke?"..my mum jawab.."lau nak balik, nanti mak amek.." ngeee~~ hepynyer aku dengar jwpn tue!! hehehe..bertuah aku dpt mum sebaik itu!! thanx mum! aritu ari sabtu..pas clas khidmat msyrkt..I call my mum..gtaw dia nak balik lewat ckit dalam pkul 5ptg..my mum pun ok jer..sebab brg2 pun tak kemas lagi..malasnyer aku nie!! tapi teringat baju2 tak basuh lagi, aku pun sumbat je sumer dalam bakul baju aku yang besar gedabak itu!! hohoho~~ bawak balik umah...sampai je kat umah..terus aku sumbat sumer dalam mesin..kan senang!! haha..~malam tue duk sembang2 dgn family..suddenly my mum ckp.."kak, jom pegi beli baju raye sok..??" aku jawab:boleh jer..kat tempat biase ke?(mane lagi,pkns shah.alam laa..) my mum jawab: tak kisahla mane2 pun..asalkan beli baju..lagipun mak nak beli barang2 sikit..dengan tempah baju ayah.." aku pun jawab: set! esok shopping!! ngee~

tibelah hari yang ditunggu2x..haha..macam tunggu ape jer..dah siap2 sume pegilah kami sekeluarga ke s.alam..shopping2 sikit..itu ini itu ini..last2 dekat pukul 3ptg kami pun bertolaklah balik..erm..puas hati shopping aritue coz aku dapat baju wane favorite aku!! gold!!



yang seronoknyerr..siap dengan aksesori baju lagi tue!!
waahh! tak sabar nak raye daa~ hik3x..

aku dapat 2 helai..lagi satu wane pink+purple..simple jer..

my mum punyer baju lebih krg jer dengan baju aku..huhuhu..
actually, kain tue dari sabah..
then kami juz cari kain kosong jer untuk matchingkan dgn kain sabah tue..
ngee~

ni my mum punyerr..


camne?? samekan jenis kain die..my adik pun same jgk..
tapi wane dark blue..die punyer paling buruk!! wakaka..~
ade banyak lagi barang2 yang dibeli..

contohnyer cam sandle nie..my mum punyer..
die beli sebab unik katernyer..


sampai sakit urat tangan aku mengangkut ke hulu ke hilir utara selatan kompleks pkns tue..
dahla ramai org time tue..maklumlah weekend! sana sini org beli baju..
ade yang beli biskut raya berplastik2x..dalam hati aku berkata: "makcik raya lambat lagila..!!"

sampai jer kat umah..aku longgok jer sume brg2 yg dibeli kat tepi pintu utama umah..then my mum jerit.."kenapa letak kat pintu je nie!! bawak masuk sumer..!!" malasnyer..pntla..huhuhu..aku biar je smpila aku tertdo..
bangun2 nak buka pose dah!! seronok!! hehe..perut sudah kenyang..hati pun senang..
esoknyer nak balik ukm dah..bosanla..huk3x..nak tak nak kene balik jugak sebab ade exam yg menunggu aku..4 paper lagi!! banyaknyerr!!hurm..tak sabar nak balik raya nanti..


* bersambung di lain episod..=D


1 ORANG KRITIK:

EatUrMusicX said...

wah wah wah. blum raye lagi dah ader pakaian. huhu~