Nurul Sayang Kamu: Fikir dulu baru jawab okey???

Fikir dulu baru jawab okey???


"Adik Mat & Cikgu Tadika"

Dalam kelas, cikgu tadika tanya soalan, "Ada 3 ekor burung di atas pokok. Seekor ditembak pemburu, berapa ekor lagi tinggal di atas pokok?"

Adik Mat angkat tangan dan jawab, "Kosong cikgu". "Kenapa kosong Mat?" tanya cikgu. "Sebab 2 ekor lagi tu mesti laa terbang lari cikgu."

"Salah! Jawapannya tentulah 2 Mat, 3 tolak 1 sama dengan 2. Tapi cikgu suka cara kamu berfikir".

Sehabis kelas, Cikgu belanja Adik Mat makan aiskrim.

Adik Mat tetiba bertanya, "Cikgu, ada 3 orang perempuan makan aiskrim. Satu tu style telan semua sekaligus, satu lagi gigit sikit2, dan satu lagi jilat keliling dulu dan kulum aiskrim sampai habis.

Cuma satu je antara tiga tu yang dah kawin, yang mana satu cikgu?"
Tergamam cikgu dengan soalan Dik Mat. Cuba berlagak neutral cikgu menjawab, Yang jilat keliling dulu dan kulum aiskrim sampai habis tu kot".

"Salah cikgu, yang pakai cincin kahwin laa yang dah kahwin. Tapi takpe, saya suka cara cikgu berfikir"

note: Think positive tak kisahlah dalam apa jua situasi pun..Selamat menduduki final exam yah semua!!! weeeee...~ wish you all the best!!! (@_@)

6 ORANG KRITIK:

bobbetonth said...

huhu, nais wan!

B.E.R.Y.S said...

ngeeee...~

an.nabihan said...

haha.. besh2!

B.E.R.Y.S said...

hehee..lawak..!!

Merah Silu said...

btul gak kan..ha3...

B.E.R.Y.S said...

taw takpe..mmg betul!! hehehe..apekah??? ;p