Nurul Sayang Kamu: BUDAK KECIK ZAMAN INI

BUDAK KECIK ZAMAN INI

Last night mummy datang UKM..Mr.bongsu punyalah semangat nak jumpa saya sampai tarik-tarik saya masuk dalam kereta..adeehhh..terhantuk kepala saya!! sakit gila hampeh punye adik..takmo sayang dah..tipu sangat gaduh teruk-teruk pun bila lapar cari saya suruh masak.eeii!!

Ingatkan rindu kat saya..rupa-rupanya?????????

Wakenabeb!!!

dia nak tayang enset baru dia..mak aii!! saya punyalah tak cukup makan kat UKM nie..dia senang-senang jer dapat enset baru jeles sungguh saya!! "I hate mummy belikan mr.bongsu enset baru on facebook"

Mr.bongsu ni muda lagi kot..baru 9 tahun..ape kes nak guna enset??? eeiii..tak suka guna alasan anak bongsu boleh dapat apa je yang diorang suke senang hati tadah tangan "mummy, ayah nak itu nak ini bla bla bla..heh!! terus dapat!! "

Budak zaman sekarang nie..kecik-kecik lagi dah pandai..kadang-kadang parent sendiri pun tak jangka budak sekecil itu lagi bijak dari orang yang dah lanjut usia..pernah satu hari tu kami 1 family sembang-sembang kat ruang tamu..then saya tanya kat mr.bongsu!

saya: adik, nanti kalau dah besar nak beli kereta ape??

mr.bongsu: nak beli kereta estima..warna hitam..smart!!
(tinggi betul angan-angan)


saya: kenapa nak beli estima?? bukan cantik pun kereta tue..

mr.bongsu: yela..nak beli estima sebab nanti adik nak kahwin nak bawa isteri dengan anak-anak 6 orang..kalau jalan jauh tak muat nanti..macam ayahla!! adik tengok kalau nak hantar kakak balik skola (okeh! saya bukan budak skola lagi..) kena sumbat banyak barang..nanti kalau adik ada anak tak muat pulak..percayalah kata adik..(siap suruh percaya lagi!)

(lebih kurang camtulah dia jawab..saya pun ingat-ingat lupa..tapi point penting semua dah masuk ok! haha)

mummy: nak beli estima kenelah belajar pandai-pandai..kata adik nak jadi doktor..nanti kalau ayah sakit bolehlah pergi klinik adik..tak payah nak bayar mahal-mahal..

mr.bongsu:boleh boleh..tapi ayah kene bayar jugak..sebabnya kalau ada 10 orang macam ayah.nanti klinik adik bangkrap..tak dapat beli estima..

**kah kah kah..1 family bantai gelak beramai-beramai tak ingat..

perrgghhhhh!! jawapan..ayat nak standard jer..see..budak-budak sekarang..teringat pulak dekat cousin saya sorang nie name dia haziq..saya tanya dekat ayah si haziq nie, "nama haziq maksud dia pandai tapi tengok haziq tue tak pandai-pandai pun??" si ayah menjawab "sape kata haziq tak pandai?? dia pandai..pandai menipu.." erkkk..hahahaha..mula ingatkan nak bela anak sendiri rupanya tidak..

moral di sini: bijak bijak jugak, tapi bijak-bijak kene bertempat..oklah, cukup pelajaran kita untuk harini..subjek nie masuk final exam ok..jangan lupa baca..terima kasih..ngee~




gambar dia atas adalah anak murid tegar saya..
mr.afiq & mr.bongsu

kacak bergaya mereka berdua..mai mai..ahakkss!!



4 ORANG KRITIK:

amie said...

9 taon dapat fon suda?
sobss..
saye ank bongsu tak pdt ape nak pom..
:)
form3 baru dpt fon tu pon yang tade 3g..
hahahaha

B.E.R.Y.S said...

form 3 kire okla..hehe
saya form 4 baru ade phone..lmbt lagi dari u..huhuhu..=)

En Kid said...

hahaha~
nurul..
memang klakar..tapi memang mantap la budak2 zaman skrg..same je..
korang kt uni pun mcm tu gak..
dah jauh beza ngn senior2 dlu..
so..
semua berubah..

orait~
all d best in exam ea..
:)

B.E.R.Y.S said...

eh eh..abg kid..hehe..kami junior baik baik semuanya..hahahaha..

anyway thanx for da wish!!