Nurul Sayang Kamu: Tertangguh lagi azam tahun lepas ;p

Tertangguh lagi azam tahun lepas ;p

Assalamualaikum..tok tok tok! Tumpang lalu yea semua..heeee~ hope semua orang sihat-sihat..sekarang musim hujan, jangan main hujan yea anak-anak. Nanti demam, susahkan doktor pulak nak rawat korang.. Hurm! So, macam mane dengan weekend korang? Oke? Ade ape-ape yang menarik tak? Mesti seronokkan berhujung minggu dengan family tersayang? Harap-harap begitulah yea? Ohh, UKM dah start semester baru!! Selamat kembali ke campus wahai kawan-kawanku..sory yea? Semester ni tak dapat nak join kengkorangsss kat UKM..T_T tapi ape pun yang paling penting saya tetap sayang gila kat UKM! Siang malam termimpi-mimpi.. Meh sini meh,, peluk cium sikit kat tiang bendera UKM..hehe ;) *Ade ke tiang bendera UKM? Kat mane yea?*


Haa, tengok! Kad matrik pun dah tukar..ade lebiu lebiu lagikk! Hihi ;)


Tinggal lebih kurang sepuluh hari je lagi kan kita semua nak melangkah ke tahun baru 2011.. Tapi, jangan lupe pulak yang kita kan baru je masuk tahun baru dalam bulan Islam.. So, semua azam korang untuk tahun nie dah tercapai ke? Kalau belum masih sempat lagi nih..kalau tak sempat bawa jela ke tahun depan yea..heee ;) Kalau macam saya, Alhamdulillah..tahun 2010 nie saya anggap tahun “ajaib”..kenapa saya cakap tahun ajaib? Sebabnye, banyak benda yang saya tak rancang, jadi sekelip mata..Padahal, benda yang saya rancangkan lama dah, tak tercapai-capai lagi..Hurmm. ;(

Meh tengok simple checklist saya! :

* Waktu awal tahun 2010 aritu, saya dah tanamkan azam taknak boros. Nampaknye tak tercapai lagi! Entahlah,setiap tahun berazam taknak boros. Tapi hangat-hangat goreng pisang je azam nie. Ish3. Kesian bakal laki aku nanti. Kene bagi nafkah lebih. :p

* Nak naikkan pointer, kurangkan berfacebook, berbelog.. yang bab naikkan pointer tue errmm okelah, tercapai jugak walaupun sikit je naiknyee..hihi..tapi bab berfacebook ngan berbelog tue mintak maaflah, cari duit poket pun pakai belog. Mane boleh stop. Kann??

* Impikan sebijik motokar dari ayah.. Alhamdulillah, dapat jugak.. Hehe.. Terima Kasihlah ayah! Awal-awal ade kereta punyelah rajin setiap saat sibuk duk mandikan kereta tue.. tak tengok benda lain dah.. tengoklah 5 taun akan datang camne rupe kereta tuh.. Kene hurung lalat agaknyee.. waka waka eh eh!

* Kononnye nak cari MR. PERFECT! cheh! Kene solat istikharah banyak2x nie..harap-harap jumpelah nanti! Aminnnnn..*selalu terbayang abg posmen datang rumah pastu cakap “pinnnn pinnn (bunyi hon motor).. jodoh kamu dah sampai..* cheh! Berangan tak sudah..bukan abg posmen tu jodoh saya, maksud saya abg posmen hantarkan jodoh untuk saya..haha ;p

* Aku nak adik baru!!! Tapi sampai sekarang aku tak dapat-dapat!! Sampai hati mak ayah kecewakan aku..Isk3..takpeee, teruskan berusaha wahai emak & ayah! Kakak support dari luar bilik..hihi! yela, nak masuk bilik tak boleh ;p


Okelah, setakat tue jela untuk tahun 2010..sebenarnya banyak lagi tapi mostly yang simple-simple je..syukur jugak sebab saya masih lagi bernafas sampai sekarang.. emak dengan ayah masih dipanjangkan umur, diberikan kesihatan, nikmat Iman dan Islam..Alhamdulillah..sekejap lagi nak story pasal warna-warna yang kononnya dijangka hot meletup pong prang pong prang tahun 2011 nanti..nak tahu warna apeee?? Tunggu next entry yea? Bye!! ;p

p/s: Tahniah dekat pasukan bola sepak Malaysia dapat masuk final! Bersungguh-sungguh saya support abg jersi 24, si Muslim tuh..hehe ;) tak sia-sia I jerit-jerit depan tv!! Goodluck final nanti! Main comel-comel yea??


Agaknye kasut bola diorang tak cukup power kott. Nah, I bagi pinjam high heel I nih.. Lu kasi pecah itu gawang gol Vietnam..Hihi ;) Ape pun 0-0.. Jadilah kannn? Semangat tu yang paling penting.. ;)


4 ORANG KRITIK:

Khairie Hisyam said...

Dah demam & dah almost baik pun. Happy je rupa doctor tu bagi ubat 8 macam 0.o

Tiang bendera UKM kan depan DECTAR? (dan depan masjid?) Sila cium & post gambar :P

N U R U L said...

khairie: ohh demam ke? take care! si tunang ade kann?? boleh dia jage..hihi ;)

haaa.ade eh tiang bendera? tak ingat pulakk..btw thanx! taknaklah post gambar cenggitu..tak sanggup i..haha

Liquid said...

incek liquid pon, kadang2 boros jugak.... haih...

N U R U L said...

liquid: hahaa..geng laaa kiteee ;)