Nurul Sayang Kamu: Hisyuk-hisyuk. oppa bear! omma bear!

Hisyuk-hisyuk. oppa bear! omma bear!

Dalam banyak-banyak gambar aku yang latest, kenape entah. Suke sangat gambar nih! Sebab bile tengok banyak kali, baru perasan. Eh eh. Muke kite ade iras-iras siti norhalijah lah. Haha. Same tak? *dah mula dah penyakit kronik aku!*tolong!! Huuuu~ ;p


Dalam mood yang masih tak menentu, aku cubelah nak happykan diri aku. Cubelah nak buat lawak kat diri sendiri, dengan harapan aku akan gelak terbahak-bahak. Hohoho. Apekan daya, aku insan yang lemah. Tak boleh nak tipu diri sendiri. Sakit, pedih, bagai dicarik-carik. MasyaAllah. Tuhan jela yang tahu. Korang tahu? Tak tahu kann? Ni nenek kite nak bagitaw cucu die tgh menggila dengan jiwa raga. Ape susah, kita bako jeee! Muahaha! Baguslah cite hantu mak limah nie, kawan-kawan dekat tempat keje semua mengaplikasikan dengan baik lagi jitu dialog-dialog yang ade. Paling common, “plawok-plawok” pastu “ kita bako jeee!” lagi satu “cecite cecitee!”. Haha. Apelah, dengan bos-bos sekali kene penyakit “plawok!” hohoohohooo ;p


Oke-oke. Dah cukup dah dengan plawok-plawok tuh, nanti keluar hantu dari belog nih kite tak tanggung. Heee ;p tak kisahlah ape yang sedang kita alami dalam hidup nih, yang penting kita jangan pernah lari dari masalah. Bila kita sendiri yang “create that problem”, commonlah! PELISSS! Jangan lari! Face it face it! Jangan diam! Memang kadang-kadang diam tuh jalan yang terbaiklah *kononnye*. Hoho. Tapi sampai bile kita nak diam? Ye takk? Kalau diri semakin lama semakin ditindas, takkan kau buat tak kisah. Tindaslah aku tindaslah! Heh! Apelah, bangunlah bekap diri tuh! So, bile kita rasa kita dah buat ape yang semua orang nak kita buat, terpulanglah pada mata-mata yang nak menilai. Susah sangat nak bagi semua orang faham. Sebab mereka tak berada di tempat yang empunya diri. Yang merase sakitnyeeeee Ya Allah, yang merasa pedihnyeee Ya Allah. Cubalah kau ganti tempat aku sekejap, nak tengok kau tahan ke takkk??? Tak lama, seminit dua jeee. Boleh ke tak boleh? Mampu ke tak mampu?


Dan kadang-kadang kita rasa ape kita buat semua dah betol dah. Kire macam jawab examlah, dah betol semua dah taknak semak-semak lagi confirm dapat A+. tapi mustahillah. Mane ade yang perfect kat dunia. Lauk perlukan garam untuk bagi sedap rasenye. Hidup kene bermasyarakat. Kalau masyarakat dah buang kau, kau boleh hidup? Kalau aku jujur TAK BOLEH. *ada gaya jadi ahli politik tak? Haha.*


Yang penting. Satu jeee! Bile stress aku bukan saje berdoa, tapi aku akan makan makan dan terus makan! Hehehee. ;) tu yang best tuh, sedih-sedih pun berat badan makin naik. Senang hati mak ayah aku tengok aku makan banyak. Bako jeee kalau masak tak sedap! Hihi ;p pape jela! Dah, nak stop dulu. Maaf zahir batinlah dekat semua!


p/s: tengah praktis lagu nih :

kom sema-ri-ga, han chi be yi so, appa gom, omma gom, ae gi gom, appa gommun, tung-tung hae, omma gommun nal shin hae, ae gi gommun na bul gwi yo wo, hisyuk-hisyuk cha rhan da.

Wassalam. ;)


6 ORANG KRITIK:

Khairie Hisyam said...

Find what makes you happy, then hold on to it.

Kha.

N U R U L said...

thanx a lot khairie! insyaAllah .;p

makhluk said...

asal gooogle asek kate, bile nk bukak belog ni terus die warning ada virus dr lepatpisangblog.blogspot.com. camne came? ad virus dr belog awak ye?

N U R U L said...

hahaa,,tak pyh bukaklah. nanti kene virus! hihi

mizzbutterfly said...

lagu fullhouse kan yg kat bawah tuh..heheheh

six.september said...

ada lagi dialog yang kawan-kawan pakai "kita backup" "bala ni bala" keh3