Nurul Sayang Kamu: 10 TAHUN BERLALU

10 TAHUN BERLALU



nie muka saya lapar sebab datang 2 jam lewat ke dinner..
so makanan dah habes..kengkawan saya 2 orang nie yang habeskan!!!
tengoklah diorg tue..ceria semacam jer kan???
sebab diorg dah kenyang!! aaiiisshh!! tak aci!!!

Laparnye perut nie..serius sakit! pedih!! kesian perut saya terseksa batinnya..uhuuuu~ nak kata tak makan..dah berapa kali makan..eiissshh!! nie lah masalah saya bila start je jam 0000am..masalah betul dengan perut nie..asal 0000am jer nak minta diisi..ohmamee!!

Tibe-tibe saya rindukan seseorang..seseorang yang dah lama tinggalkan saya..dah 10 tahun berlalu..tapi hari ini..tibe2x buat saya teringatkan dia..ya!! saya rindukan dia..dia selalu sikatkan rambut saya..sangat lucu bila ingat balik..time dia sikatkan rambut saya..dia sangat takut kalau sikat tue terkene kulit kepala saya..sangat lembut dia sikat sampai tak rasa pape..sampaikan saya rasa nak sikat sendiri rambut saya..

Ade lagi kisah lucu saya dengan dia..time tu kalau tak silap umur saya 6 tahun..saya nie nakal sangat..tak nak dengar cakap..saya main kerusi sofa..saya cabut kusyen sofa tue..pastu main loncat-loncat atas kerusi tue..ntah macamane..kepala saya termasuk dalam kerusi tue..bayangkan kaki kat atas kepala kat bawah..saya tak boleh nafas time tue..dah nangis-nangis mintak tolong..gelap pulak tue tak nampak ape-apa..haha..lawak bile ingat-ingat balik..disebabkan dia lumpuh..tak dapatlah dia tolong keluarkan saya dari sofa tue..boleh tolong jerit jer..hehehe..pastu tak lama tue mummy saya balik..yeeyyy!! saya berjaya diselamatkan..boleh pulak kene cubit pulak dengan mummy..padan muka saya!!

26 februari 2000..jam 6 pagi..

Mummy kejutkan saya..time tue mummy saya tengah pregnantkan adik ke-3 saya..saya terkejut!! Ingatkan adik saya nak keluar dah..hehe..tengok banyak sangat kereta kat halaman rumah saya..time tue saya mamai-mamai lagi..dalam hati "wah!! ramainya orang sambut adik baru saya!! " time saya lahir dulu camni gak ke??? hurm..pastu mummy bisik "kakak, nenek dah takde taw..baru je tadi.." saya gelak!! ye! saya tergelak dengar mummy cakap..tak cayelah..baru jer sembang-sembang dengan nenek semalam..tapi last-last bile tengok sendiri jenazah nenek..omaigod!!! saya benci nenek saya!! nenek tipu saya!! dia janji nak sikatkan rambut saya sampai bila-bila.. mak aiihhh!! sedih tak terkata time tue..

Bila orang ramai nak bawa jenazah dia..saya ingat lagi saya jerit! "jangan bawa nenek saya!!!" saya tak pernah pulak menjerit camtu..ooouussshh!! sayang sgt kat dia..sekarang sy dah takde insan yang boleh saya panggil nenek lagi..huhuhu..

p/s: kalau sesiapa ada grandma lagi mehla share-share dengan saya..teringin nak panggil "NENEK"...huhuhu..=((

okla..tdo dulu!! nite semua!!

2 ORANG KRITIK:

LaDy DeLLaZ said...

T___T

moga rohnya dicucuri rahmat..

B.E.R.Y.S said...

ameeeennnn....=) thanx kak dell!!