Nurul Sayang Kamu: UKM GEMPAR PELAJAR HILANG

UKM GEMPAR PELAJAR HILANG

Dikhabarkan bahawa UKM kini gempar apabila salah seorang pelajar kesayangan Ipta tersebut hilang sejak seminggu lalu..tetapi masuk hari yang ke-7 pelajar tersebut telah selamat dijumpai! taraaaa!! pelajar tersebut sedang mengupdate blog "LAMAN BERYS"..keh3x!!misteri tak? agaga~


Cheh! pelajar kesayangan ipta konon..tolonglah..dapat dekan pun tak pernah, jogging pun malas, masuk SUKEM jangan haraplah kan, nak wakil UKM g MASUM lagilah hampeh! aiisshh!! camnelah TNC nak sayang eyh? takpe2x..taun depan boleh cube lagi..gudluck untuk diri sendiri..weee..~


Sebenarnya saya tak hilang pun..hidup lagi, sihat lagi comel alhamdulillah..ngee..~ tak sangka ramai gak yang sayangkan saya erk? *gila perasan tak sudah..haha..* baru seminggu saya takde penuh wall kat fb tanye saya hilang ke mana..eeiii..sukenyer!! haha..gediknye!! menyampah!! enough3x!!


kadang-kadang kita kene lari dari urusan hidup yang tak sudah-sudah membebani diri..ececeh!! kene jugak curi masa untuk diri sendiri..bila lagi nak hargai masa yang ada nie untuk diri sendiri kan? mungkin kita tak perasan yang kita nie senantiasa cuba membahagiakan insan sekeliling, cuba bersosial sebaik mungkin sampaikan diri sendiri terabai kita tak sedar..ouuchh! kejamnya kita pada diri kita..*tetibe je kejam, bukan wat ape pun..hurmm..*


Saya tengah kesedihan sekarang..sedih sebab si "dia" sedang bertarung nyawa bersendirian..sudah 5 hari si "dia" di hospital..baru sekejap tadi saya menjenguk"nya"..huk3x!! rindu sgt kat "dia" Ohh!! laptop burukku bilelah engkau nak sihat eyh? merajuk pun janganlah lama2x..terpaksalahkan saya merayu melutut kat adik nak pinjam laptop..huhu..tak pasal-pasal melayang rm100..nak pinjam laptop kejap je pun kene charge..bukan org lain, kakak sendiri jugak..hummpphh!! budak zaman sekarang nie..susah betul nak buat baik kat org tua..semua mesti ade ganjaran..budak zaman akan datang nanti camne eyh?? *bayangkan......sambil keluar awan atas kepala..*


Act, saya nie tengah berkira-kira nak ambil lesen kereta..soalnya parent saya sudah bising..yela, next year saya dah nak internship..berkenderaan sendiri itu adalah harus bukan? mungkin wajib? hurm..tapi rase malaslah nak dengar ceramah yang berjam-jam itu..kalau skip boleh tak agak-agak? kate org kalau pempuan yang pregnant dia bagi lulus je? betul ke? isshh!! tak adil pulak rasenyer..takkan saya nak berlakon pregnant plak kan? haha..mmg cari pasal..~


Next week dah start cuti sekolah..so, ramailah pulak orang-orang yang mengawan kan? ehh..silap, berkahwen..tapi betollah jugak, lepas berkahwen diorg akan mengawan kan?..hahaha..opppsss, terlebih sudah..anyway, selamat pengantin baru kepada anda-anda yang berada di studio mahupun di rumah..ceh! berlagak cam pengacara pulak saya nie..sebenarnya saya tengah cari idea nak bagi hadiah kat member dengan cousin saya yang kawen next week!! nak bagi ape erk?? ohohoho..bagi duit?? tak besshh!! bagi pelempang? ehh, tak baik!! amboi..takpela, itu nanti saya pikir-pikirkan..pastu nak pakai baju ape eyh g majlis kawen diorg?? perghh..rase semangat kawen tue terlebih kat saya plak..huhu..takpela, amek berkat kan?? hehe


Okla..diam tak diam dah nak masuk 10 perenggan dah saya membebel, walaupun tak keluar suara saya kat laptop korang..weee~ nanti korang bosan plak kan? kesian korang.. =P okla, semoga hari ini lebih baik dari semalam, dan hari esok terlebih-lebih baiklah ye?



- 2 biji Limau Masam yang comel untuk anda semua -

Semoga ceria selalu readers & followers semua..~

note: psssstt..saya mintak maaf ye pada yang berkenaan..serius saya memang tak boleh..faham2xlah yer? huhu..=( sory!!!

8 ORANG KRITIK:

Ery Farieha said...

hhoohho
ukm ea?
same2 =D

B.E.R.Y.S said...

hehe..samelah kita..=P

Lepat Pisang said...

hm,nasib baik tak kena culik dengan Alian..kalau tak,sapalah nak update blog awak ni yer..he..he..

B.E.R.Y.S said...

lepat:haha..!! tulah, nasib baik bukan alien..kalau pakwe hensem culik takpe jugak..weeee..~

LaDy DeLLaZ said...

hoh! ptt senyap sunyi.. laptop rosak rupenye bdk Australia nih.. ingtkn kene culik ngn Koala td.. XD

sbb akak tau, kalo dia nk lari cmne pon, dia akan sempat update blog ngn fb.. heheheh~

B.E.R.Y.S said...

kak dell:haha..nanti kalau nurul hilang betol2x..mesti semua org rase sedih sgt..tak sampai hati nak hilang betol2x..susahkan semua org plak..wakakakka..~

anyway, sory kak coz tak td tak dpt teman akak outing..huhuhu..serba salah..tak taw nak keluar yang mana satu..huhu..~

LaDy DeLLaZ said...

huhu.. nk kene denda nih.. kene dende lompat cm koala.. :P

satu lg, kene teman akak gi shopping len ari.. XD

B.E.R.Y.S said...

alamak! koala lompat camne? ahaha..

ok..denda shopping tu orait jer..lalaalaa..~