Nurul Sayang Kamu: WANITA BERMASALAH? AMBOI TAK SAYANG MULUT!

WANITA BERMASALAH? AMBOI TAK SAYANG MULUT!



Mungkin dah jadi trend agaknya zaman sekarang nie benda-benda yang sepatutnya kita tak patut terlepas pandang dah jadi something yang dibuat main-main..dalam erti kata lain "gurauan"..memang tak salah bergurau.Nabi Muhammad sendiri pun bergurau dengan ahli keluarganya..cuma kadang-kadang kita kene tengok jugak sumber ape yang kita gunakan dalam bergurau. *power tak ayat nie? ngeee..~*


Gambar kat atas tue..mugkin setengah orang anggap gurauan..mungkin setengah orang akan cakap "alah, benda nie pun nak kecoh!" dan mungkin jugak org akan cakap "rilexlah, gurau jer pun.." etc etc etc..mungkin tak semua org beranggapan yang sama seperti mereka..=P


Maaflah cakap, saya memang pantang kalau org jadikan wanita nie sebagai bahan gurauan.. Aiisshhh!! marah sungguh-sungguh nie..*nampak tak kesungguhan saya marah?* Bile difikir-fikir balik kenapa kita nak samakan wanita dengan masalah? ke anda yang bermasalah? kalau mungkin wanita yang dimaksudkan bermasalah adalah gf anda..tu mungkin gf anda seorang..mungkin??? tapi kalau dari sudut lain, ibu kita?? takkan kita samakan ibu kita dengan masalah?? sedihnya bile ibu kita tengok..kita lahir pun dari ibu kita..boleh kita samakan ibu a.k.a wanita dengan masalah?? tak pahamlah saya..humpphh!!


saya tak tahu kenapa saya emo malam nie..haha!! bukan ape..geram bile baca komen lelaki-lelaki yang mengomen gambar nie..tak ke mereka sedar yang mereka mungkin sebenarnya yang bermasalah? kalau kita rasa diri kita belum cukup sempurna..baik kita perbaiki diri kita dulu baru tuding jari kat orang lain..pesanan untuk diri saya juga..huhu..=P


Oklah, lagi banyak saya tulis, lagi banyaklah kang yang kene..tettt~ haha..ok2x..happy-happy semua readers and followers!! hopefully hari esok lebih baik dari harini..=P Gudnite..Salam


note: mahu pulang esok..kamu semua jangan rindukan saya!! =)

11 ORANG KRITIK:

princeduyong said...

betul betul...

B.E.R.Y.S said...

agreed!! yeeeyyy! ;p

Lepat Pisang said...

50 Percent betul dan 50 percent lagi tak betul.Betul kerana ada wanita ni mementingkan money sampai lelakinya atau suaminya atau kekasihnya dibuang ketepi.Salah kerana ada wanita terpaksa bekerja keras seorang diri tanpa meminta bantuan daripada lelaki disebabkan maybe ada lelaki dlm hidupnya pernah menggunakan diri untuk kesenangan peribadi..sori kalau komen ini agak pedas sikit..

B.E.R.Y.S said...

lepat:baguslah lepat, komen yang sgt membina! nurul setuju..tak semua pun sebenarnya..weee..~ tq!! =P

Wan Haffiz said...

ape2 pon sy tetap suke ngan formula add math trsebut..cume solution die je yg x ikut skema jawapan kot..huahua

mizzbutterfly said...

dorang kutuk2 pun..the end cari kite juga... boys n gurls kan saling memerlukan...

B.E.R.Y.S said...

wan haffizz: oke oke tak kisah pown..=P

wani:taw takpe!! fitrah manusia kan?? =) dah free nanti gtw eyh, nak bg souvenir dari Aussie..=)

Mr Rulez said...

tlalu bnyk yg laki tak tau pasal pmpn..diorg suka judge ikut apa yg diorang nmpk dari luar..kiranya itular wanita..;)

mmg ader betuinya gak tp ader gak yg masih misteri dlm diri wanita itu..hehe

B.E.R.Y.S said...

ececehh..encik rulez ni cam dah byk pengalamn je ea?

Dr Zahau said...

salam,
minta izin nk amik pic nie..
nice formula!..

B.E.R.Y.S said...

wassalam..oke2x..silakan..~